Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Series Darts Finals live: Michael van Gerwen – Dave Chisnall 20.00 uur

Niels Zonneveld eerste Nederlander vandaag op WK Darts

World Series of Darts Finals 2016. Michael van Gerwen ontsnapte gisteren ternauwernood aan Gerwyn Price en speelt vandaag tegen Simon Whitlock voor een plek bij de beste vier. Ook Benito van de Pas is door naar de kwartfinale en daarin treft hij Phil Taylor. Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Kim Huybrechts werden uitgeschakeld, evenals wereldkampioen Gary Anderson.

Onderaan het programma en de uitslagen darten en, mocht je een weddenschap darts willen afsluiten, de favorieten bij de bookmakers met de daarbij behorende noteringen.

World Series of Darts Finals 2016

De eerste dag van de World Series of Darts Finals in Braehead Arena in Glasgow zat vol verrassingen. Gary Anderson werd uitgeschakeld door Joe Cullen en de revelatie van dit seizoen, Mensur Suljovic, kon niet op tegen de oude meester ‘himself’, Phil Taylor. Van Barneveld kwam niet langs Simon Whitlock en daarom krijgen we vandaag niet de ‘all Dutch’ kwartfinale tussen Barney en Van Gerwen, maar tussen die laatste en de Australiër.

Veel had het niet gescheeld of Michael van Gerwen zelf had de kwartfinales ook niet gehaald. Gerwyn Price bleek een tegenstander van formaat. Van Gerwen, die het World Series of Darts toernooi in Shanghai en Perth won, leek bij een stand van 5-2 al bijna zeker van de zege in zijn partij tegen de Welshman, maar die vocht zich taai terug naar 5-5 voor een spannende laatste leg. Van Gerwen, die een week geleden nog Europees kampioen darten werd, kon de beslissende leg met een 13-darter naar zich toe trekken.

Michael van Gerwen nuchter als altijd

“Ik heb genoeg gedaan om de wedstrijd te winnen,” zei een nuchtere Michael van Gerwen na afloop van de tweede ronde. “Gerwyn probeerde alles wat hij kon om er zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen, maar ik kon beter scoren dan hij,” zo zei hij tegen de PDC-verslaggever. “Winnen was het belangrijkste en ik ben door naar de kwartfinales. Mijn vertrouwen zit goed en spelen gaat prima en ik ga mezelf goed voorbereiden want het is een belangrijke dag,” voegde hij er aan toe.

Zijn tegenstander van vanmiddag, Simon Whitlock, versloeg Michael al 21 keer eerder. De Australiër won slechts vijf van de partijen die hij tegen de Brabander speelde; een keer speelden ze gelijk. Whitlock heeft een mindere periode achter de rug, maar toen hij afgelopen maand op oktober won van Michael van Gerwen tijdens de PDPA Players Championship in Ierland werd het duidelijk dat de ‘Wizzard’ op de weg terug was.

Benito van de Pas voor het eerst tegen Taylor

Benito van de Pas is hard op weg om zich in de top van de PDC te vestigen. In Glasgow versloeg hij de voormalige wereldkampioen bij de jeugd, Michael Smith met 6-3 om vervolgens met 6-5 af te rekenen met James Wade. De Engelsman leidde met 5-3 en zag Van de Pas langszij komen om een decider af te dwingen. Daarin gooide hij een 12-darter en kom uit met dubbel-acht. Tegen Taylor wordt het andere koek.

Van de Pas en Taylor troffen elkaar nog niet eerder. Voor Phil Taylor, die ontzettend veel mentale druk op een tegenstander kan zetten, zou dat normaal een voordeel zijn, maar Van de Pas is een enorme koele kikker die heel goed met druk om kan gaan. Taylor speelt razend sterk tot nu toe, maar Van de Pas is bezig met een heel sterk seizoen en zou, juist doordat Taylor nooit eerder tegen hem speelde, net zo goed de overwinning kunnen opeisen.

Wedden op darts

Programma en uitslagen World Series of Darts Finals

Zondag 6 november 2016
Middag – Kwartfinales (13:45 uur)

Adrian Lewis v Dave Chisnall 6-10
Michael van Gerwen v Simon Whitlock 10-0
Benito van de Pas v Phil Taylor 3-10
Joe Cullen v Peter Wright 7-10
Best of 19 legs

Avond – Halve finales (20:00 uur)
Michael van Gerwen – Dave Chisnall
Peter Wright – Phil Taylor
Best of 21 legs

Aanlsuitend: Finale

Live stream kijken? Lees hier meer.

Back To Top