Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Matchplay: Van Gerwen door naar halve finale

Michael van Gerwen

Zaterdag begonnen de darters aan de World Matchplay Darts. Dit jaarlijks toernooi wordt sinds 1994 georganiseerd. Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort werden al in een eerder stadium van het toernooi uitgeschakeld. Donderdag kwam Michael van Gerwen weer in actie in de kwartfinale. Zijn tegenstander was Dave Chisnall. De andere kwartfinale ging tussen Simon Whitlock en James Wade.

De wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Dave Chisnall was een spannende wedstrijd. Chisnall vloog uit de startblokken. Hij wist de eerste twee legs te winnen en na een misser van Michael van Gerwen die dubbel 16 gooide in plaats van dubbel 8, kon Chisnall ook op een 3-0 voorsprong komen. Chisnall kreeg kansen om nog verder uit te lopen, maar wist de dubbels niet te vinden. Het was Michael van Gerwen die bij 4-4 Chisnall wist te breken en voor het eerst op voorsprong kwam, deze voorsprong hield hij niet lang vol en de darters gingen met een 5-5 stand de pauze in. Na de pauze kwam Van Gerwen wederom op een voorsprong, maar wist deze voorsprong niet uit te bouwen. De derde pauze werd in gegaan met een stand van 8-7. Na de pauze gooide Van Gerwen goede scores, maar miste te vaak de dubbel, waardoor Chisnall op voorsprong kon komen bij 9-10. Voor de pauze brak Van Gerwen terug tot 10-10. Tot 12-12 ging de strijd gelijk op. Na deze stand voerde Van Gerwen de druk nog extra op en daar had Chisnall geen antwoord op. Van Gerwen liep uit tot 16-12 en wist de partij te winnen. Door zijn overwinning staat de wereldkampioen nu in de halve finale.

De andere partij van donderdag ging tussen Simon Whitlock en James Wade . James Wade begon zeer sterk aan de partij. Hij denderde in de eerste legs over Simon Whitlock heen en stond al snel op een 4-0 voorsprong. Voor de pauze wist Whitlock nog een leg te winnen. Ook tegen Raymond van Barneveld in de vorige ronde kwam hij op een 4-0 achterstand. Toen wist hij de stand om te buigen. Ook tegen Wade was dit het geval. Bij de tweede pauze had Whitlock de achterstand alweer weggewerkt. Hij besloot hierop gelijk door te gaan en bij de derde pauze had Whitlock al een voorsprong van 9-6. James Wade haalde zijn niet niveau niet en kon niet meer terugkomen. Simon Whitlock won de partij uiteindelijk met 16-10 en zal het in de halve finale moeten opnemen tegen Michael van Gerwen. De twee andere halve finalisten zijn nog niet bekend.

Back To Top