Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Matchplay Darts: Michael van Gerwen – Adrian Lewis LIVE

Halve finale WK Darts 2020: Michael van Gerwen - Nathan Aspinall

Michael van Gerwen – Adrian Lewis. Vanavond om 20:00 uur speelt Michael van Gerwen in de halve finale van World Matchplay Darts tegen Adrian Lewis. Daarna knokken Phil Taylor en Gary Anderson om het andere finaleticket.

Vrijdag werd het publiek in de Winter Gardens te Blackpool vergast op twee heerlijke kwartfinales. Vijftienvoudig kampioen Phil Taylor wurmde zich met 14-16 langs Mervyn King en de huidige wereldkampioen Gary Anderson versloeg Steve Beaton met 16-13.

Michael van Gerwen – Adrian Lewis

De meeste partijen waren de afgelopen week close of vrij close. Zo niet bij de duels van Michael van Gerwen. De titelhouder raast door het toernooi heen en heeft in drie partijen in totaal dertien legs verloren. Dat zijn er minder dan Adrian Lewis er alleen al verloor in zijn kwartfinale tegen Peter Wright (14-16).

In die clash leek tot de tussenstand van 10-10 alles nog mogelijk, tot Lewis uitliep naar 10-13, waarna hij op 12-15 twee games op rij matchdarts onbenut liet. Een nerveus einde dus, waardoor zijn uiteindelijk finishpercentage duikelde naar slechts 33 procent. Met zulke percentages kan niemand Mighty Mike overmeesteren.

Michael van Gerwen dik favoriet

Van Gerwen was tegen Dave Chisnall tot 12-4 ongenaakbaar, waarna Chizzy de marge nog verkleinde tot 14-9, maar uiteindelijk werd het 16-9. De Brabander realiseerde een gemiddelde van 98.7 en had een voor zijn doen een wat laag checkoutpercentage van 38 procent. Maar de partijen worden bij de World Matchplay Darts steeds langer, wat het ook lastig maakt om meer dan de helft van de finishkansen te benutten.

“Hij zal wel beter moeten spelen dan hij vanavond deed”, zegt Van Gerwen over zijn opponent in de halve finale. “Anders wordt het voor mij net zo’n wedstrijd als vanavond.”

Wedden op World Matchplay Darts

Programma World Matchplay Darts 2016

Halve finales, 20:00 tot 00:00 uur, best 33 legs
Adrian Lewis – Michael van Gerwen
Phil Taylor – Gary Anderson

Je kunt de wedstrijden vanavond live en live stream kijken bij RTL 7.

Back To Top