Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Matchplay Darts LIVE: Michael van Gerwen – Chisnall kwartfinale

World Matchplay Darts LIVE: Michael van Gerwen - Chisnall kwartfinale VI Images

World Matchplay Darts 2016 live. Vandaag, donderdag om een uur of 22:00 uur, speelt Michael van Gerwen in de kwartfinale van World Matchplay Darts tegen Dave Chisnall. Als opwarmertje komen om 20:00 uur Peter Wright en Adrian Lewis voor de oche te Blackpool te staan.

Aan dit toernooi begonnen 32 spelers, oftewel de top zestien van de PDC Order of Merit en de beste zestien spelers op de opgeschoonde sub-lijst ProTour Order of Merit. Naast de eerder genoemde vier spelers behoren ook Mervyn King, Steve Beaton, Phil Taylor en Gary Anderson tot de laatste acht.

Michael van Gerwen – Dave Chisnall

Mighty Mike heeft in zijn twee eerdere partijen 21 legs gewonnen en er slechts drie afgestaan. Dit is een van de grotere hoofdprijzen op de kalender van de dartsbond PDC en zo te zien maakt dat het beste wakker in de Brabander, die vorig jaar de World Matchplay Darts voor het eerst op zijn naam schreef.

Dave Chisnall stootte in de eerste ronde Benito van der Pas uit het toernooi met 10-7, met een solide optreden waarin zijn reputatie als productieve 180-gooier weer onderstreepte. Ook zijn finishes waren adequaat, want hij pakte de helft van zijn twintig kansen. Het zwakke punt van Chizzy is dat hij na zo’n fase met een paar maximums ineens staat te rommelen met pijlen in de 1 en 5.

Onderlinge stand 39-21

In de achtste finale was Chisnall echter klinisch tegen Robert Thornton. De Thorn bereikte een zeer matig niveau, toch liet Chisnall zich niet omlaag trekken en parkeerde hij zijn moyenne op tegen de 100.

Deze mannen zijn elkaar al 39 keer tegenkomen en 29 keer stapte Van Gerwen van het podium als winnaar. De laatste vijf ontmoetingen kwamen telkens in de halve finale of verder van een evenement. Tel je die uitslagen op, dan is de stand 39-21 in Nederlands voordeel.

Voorspellingen World Matchplay Darts

Programma World Matchplay Darts 2016

donderdag 21 juli vanaf 20.00 uur best of 31 legs
Peter Wright – Adrian Lewis
Michael van Gerwen – Dave Chisnall

Je kunt de wedstrijden vanavond live en live stream kijken bij RTL 7.

Back To Top