Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Matchplay Darts 2016: Phil Taylor – Mensur Suljovic

Laatste avond Premier League Darts: erop of eronder voor Suljovic | Getty

World Matchplay Darts 2016. Vandaag speelt Phil Taylor in de tweede ronde van World Matchplay Darts tegen Mensur Suljovic. Dinsdag legde Michael van Gerwen beslag op een plek in de kwartfinale door Kyle Anderson te verslaan met 11-3.

Mighty Mike heeft duidelijk geen zin om cadeautjes uit te delen in Blackpool. Hij won zijn eerste partij in 10-0 en stond tegen de Australische Anderson in een vloek en zucht voor met 5-0. De arme Anderson moest met een finish van 160 op de proppen komen om eindelijk zijn eerste leg te winnen.

Phil Taylor – Mensur Suljovic

Michael van Gerwen heeft dus al tweemaal zijn kandidatuur voor titelprolongatie kracht bijgezet, maar de echte koning van World Matchplay Darts is Phil Taylor. De darter uit Stoke won dit toernooi al vijftien keer. Zijn opponent in de tweede ronde is Suljovic uit Oostenrijk.

In zijn openingspartij was Taylor nog niet helemaal op stoom. Hij elimineerde Robbie Green met 10-8 en stond geen enkel moment in het duel met meer dan twee legs verschil voor. Dat was te wijten aan matig uitgooien. Taylor raakte tien van zijn 29 dubbels, waardoor Green ondanks een fors lager gemiddelde aan kon blijven haken (98 versus 88).

Phil Taylor-complex afschudden

Tot een paar jaar geleden kon je Taylor bij elk groot evenement alvast intekenen voor de eindstrijd. Tegenwoordig blijft hij meer dan eens steken zo rond de kwart of halve finale, zoals in maart op het UK Open. De laatste keer dat hij een zogeheten major won precies twee jaar terug, bij het World Matchplay Darts 2014.

Suljovic gooide Stephen Bunting uit het toernooi met 8-10 en deed dat met solide cijfers: een gemiddelde van 98,4 en uitgooipercentage van 50 procent. De geboren Serviër is een laatbloeier, want ondanks zijn 44 jaar is hij pas sinds een jaar of twee richting de top van de middenmoot gekropen. Hij staat 17e op de PDC Order of Merit.

Voorspellingen World Matchplay Darts

Programma World Matchplay Darts 2016

woensdag 20 juli vanaf 20.00 uur – 2de ronde, best of 21 legs

Mervyn King – Brendan Dolan
Michael Smith – Steve Beaton
Phil Taylor – Mensur Suljovic
Gary Anderson – Terry Jenkins

Back To Top