Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Matchplay Darts 2016: Michael van Gerwen – Kyle Anderson

Queensland Darts Masters start met MvG als favoriet

Vanavond speelt Michael van Gerwen in de tweede ronde van World Matchplay Darts tegen Kyle Anderson. Mighty Mike is nog de enige Nederlander die present is in het prestigieuze toernooi te Blackpool.

Maandag ging Jelle Klaasen onderuit tegen veteraan Steve Beaton met 6-10. Ook Raymond van Barneveld redde het niet en boog met 7-10 voor Brendan Dolan. De Oranjekar moet dus weer eens getrokken worden voor de als eerste geplaatste Van Gerwen.

Michael van Gerwen – Kyle Anderson

Mighty Mike boekte zijn plek bij de laatste zestien door Jamie Caven te ontmantelen: 10-0. Zulke scores zijn zeldzaam, ook voor een meedogenloze dartsbully als Michael van Gerwen. Vanaf de eerste leg stond de titelhouder op scherp. Hij wierp die uit in dertien darts en wierp halverwege ook nog een elfdarter voor de 5-0. Zijn gemiddelde was tegen de 106, met afstand het hoogste van alle spelers in de eerste ronde.

Kyle Anderson uit Australië wipte Vincent van der Voort uit het toernooi. De Purmerender kampt met rugklachten en wie zich op het dartpodium niet comfortabel voelt, kan bij dit spel met ultrakleine marges niet top presteren. Dat bleek tegen Anderson, die met zijn moyenne van 92 verre van briljant was maar toch met gemak won: 4-10.

Michael van Gerwen gewoon maar een tegenstander

Voor Anderson was het pas zijn eerste winstpartij op de World Matchplay Darts 2016. Hij pept zich op om gelijk maar zijn winstscore te verdubbelen: “Al met is Michael van Gerwen ook maar gewoon een volgende tegenstander. Ik kan goed genoeg spelen om hem te verslaan, zeker als ik mijn dubbels raak.”

Tegen Van der Voort wierp Anderson 10 van zijn 24 legdarts uit, oftewel 42 procent. Geen beroerde score, maar vermoedelijk te laag om iets te bereiken tegen Mighty Mike, puur vanwege het feit dat er zeker niet 24 kansen zullen komen en hij dus zuiniger om moet springen met de weinige die er wel komen.

Voorspellingen op World Matchplay Darts

Programma World Matchplay Darts 2016

dinsdag 19 juli vanaf 20.00 uur – 2de ronde, best of 21 legs

Robert Thornton – Dave Chisnall
Peter Wright – Ian White
Michael van Gerwen – Kyle Anderson
Adrian Lewis – Gerwyn Price

Back To Top