Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Matchplay Darts 2016: Mervyn King – Phil Taylor LIVE

World Matchplay Darts 2016: Mervyn King - Phil Taylor LIVE Getty

Vanavond om 20:00 uur spelen Mervyn King en Phil Taylor tegen elkaar in de kwartfinale van World Matchplay Darts 2016. Daarna komen Gary Anderson en Steve Beaton op het podium. Donderdag plaatsten Michael van Gerwen en Adrian Lewis zich al voor de halve finale.

Titelhouder Michael van Gerwen ging in de kwartfinale ouderwets hard. Voor de derde keer in de afgelopen vier jaar trof hij in deze fase de Engelsman Dave Chisnall. Via de tussenstanden 2-0, 5-1 en 10-2 won de Brabander uiteindelijk met 16-9. “Ik speelde niet fantastisch”, zei Mighty Mike, “maar ondanks een paar foutjes was het genoeg voor vanavond.”

Mervyn King – Phil Taylor

Ondanks dat Van Gerwen in 2015 de titel in de wacht sleepte, is Phil Taylor “mister World Matchplay”, want hij won al vijftien keer dit evenement. The Power startte een tikje stroef tegen Robbie Green (10-8) maar was daarna superieur tegen Mensur Suljovic (11-5).

Nu treft hij een oude bekende, Mervyn King. Beide heren zijn over de vijftig jaar en hebben al veertig keer elkaar bestreden vanaf de oche. Taylor won dertig keer, King acht keer. Voor King is het pas de tweede keer dat hij bij World Matchplay Darts bij de laatste acht behoort. Hij versloeg in de eerdere rondes James Wade en Bernard Dolan.

The Power behaalde tegen Suljovic een gemiddelde van 101,1 en kwam qua finishes uit op 48 procent. King liet veel mindere cijfers zien tegen Dolan: een gemiddelde van 89 en een uitgooipercentage van 39. Toch was Phil Taylor zeer ontevreden over zijn prestaties, vond hij vooral zijn checkouts rommelig en beloofde hij vrijdag met “fatsoenlijk darts” op de proppen te komen.

Wedden op World Matchplay Darts

Programma World Matchplay Darts 2016

Vrijdag, 20:00 tot 00:00 uur, best of 31 legs
Mervyn King – Phil Taylor
Gary Anderson – Steve Beaton

Je kunt de wedstrijden vanavond live en live stream kijken bij RTL 7.

Back To Top