Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Grand Prix start met vier Nederlanders – Michael van Gerwen favoriet

Wedden WK Darts programma vandaag Phil Taylor en Mensur Suljovic bookmakers Getty

Vanaf vandaag wordt er een week lang gedart in Dublin tijdens de World Grand Prix. Robert Thornton is titelverdediger en hij begint zijn eerste wedstrijd vandaag tegen Stephen Bunting. In totaal doen er 32 darters ut de PDC mee en de prijzenpot is gevuld met een bedrag van maar liefst £400,000.

World Grand Prix 2016

De World Grand Prix vindt van 2 t/m 8 oktober plaats in het Ierse Dublin, in het Citywest Hotel. Er doen vier Nederlanders mee: Raymond van Barneveld, Benito van de Pas, Jelle Klaasen en uiteraard Michael van Gerwen. Namens België is Kim Huybrechts van de partij. Vandaag worden de eerste acht wedstrijden uit de eerste ronde gespeeld, morgen volgen de overige acht wedstrijden. Daarna wordt er twee avonden lang gedart in de tweede ronde, donderdag zijn de kwartfinales, op vrijdag de halve finales en tot slot wordt op zaterdag 8 oktober de grote finale van de World Grand Prix 2016 gespeeld.

Michael van Gerwen

Afgelopen week ging Michael van Gerwen hard onderuit in de finale van de Champions League of Darts waarin hij verloor van Phil Taylor. Van Gerwen’s excuus was dat hij te veel, te vaak en altijd maar op de toppen van zijn kunnen aan het spelen is op zo ongeveer elk dartstoernooi waaraan hij mee kan doen. Het was ook de eerste keer in lange tijd dat hij niet als winnaar uit de bus kwam op een belangrijk toernooi. Hij heeft ruim een week de tijd gehad om de vermoeienissen eruit te slapen en hoeft pas op morgen zijn eerste partij te spelen waarin Steve Beaton zijn tegenstander is.

Raymond van Barneveld vandaag aan de oche

Vandaag maken wel de drie andere Nederlandse deelnemers hun opwachting op het podium: Benito van de Pas speelt tegen Gerwyn Price, Jelle Klaasen treft de als derde geplaatste Adrian Lewis en Raymond van Barneveld het opneemt tegen Mervyn King. Voor Van Barneveld was King in de afgelopen jaren meestal geen moeilijke tegenstander. Ze speelden 28 keer tegen elkaar en Barney kwam 20 keer als sterkste uit de bus.

Voor de Oostenrijker Mensur Suljovic wordt het toernooi in Dublin een emotioneel weerzien: hier brak hij een jaar geleden definitief door als topdarter. Hij haalde de halve finales na zeges op James Wade, Simon Whitlock en Vincent van der Voort. In de halve finale verloor hij van Robert Thornton, de uiteindelijke winnaar van de World Grand Prix 2015. Na dit succes bleef Suljovic presteren en de 44-jarige Oostenrijker behoort inmiddels bij de beste zestien van de PDC. Afgelopen maand won hij zijn eerste European Tour evenement.

Unibet World Grand Prix 2016

Eerste ronde zondag 2 oktober – aanvang 20.00 uur
Kyle Anderson v Cristo Reyes
Ian White v Kim Huybrechts
James Wade (6) v Terry Jenkins
Gerwyn Price v Benito van de Pas
Adrian Lewis (3) v Jelle Klaasen
Robert Thornton (7) v Stephen Bunting
Gary Anderson (2) v Jamie Caven
Mervyn King v Raymond van Barneveld

Back To Top