Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Grand Prix 2017: Mensur Suljovic nieuwe favoriet

Wedden WK Darts programma vandaag Phil Taylor en Mensur Suljovic bookmakers Getty

Gisterenavond was een avond met een aantal nogal onverwachte ontknopingen in de kwartfinale van de World Grand Prix in Dublin. Raymond van Barneveld werd verslagen door John Henderson en Benito van de Pas bleek niet opgewassen tegen Simon Whitlock.

Daryl Gurney versloeg Robert Thornton en Mensur Suljovic maakte het einde aan een tweede grote titel voor Peter Wright. Alle grote favorieten zijn nu uitgeschakeld en daarmee ligt de titelstrijd in de World Grand Prix weer helemaal open.

World Grand Prix 2017

Raymond van Barneveld had voor aanvang van de kwartfinales nog aangegeven dat hij zich niet mocht laten verrassen door Henderson, die eerder titelfavoriet en nummer 1 van de wereld Michael van Geren al naar huis stuurde.

Barney ging goed van start, won de eerste set met 3-1, maar daarna ging het mis en gingen de volgende twee sets naar de Schotse hooglander Henderson. Big John staat daarmee voor het eerst van zijn leven in de halve finale van een groot dartstoernooi. Hij speelt vanavond tegen Daryl Gurney.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Benito van de Pas ook uitgeschakeld

Ook voor Benito van de Pas verliep de World Grand Prix kwartfinale rampzalig. De lange Nederlander kwam niet in zijn spel en de eerste set ging met 3-0 naar Whitlock. Ook in de tweede en derde set kwam Benito er nauwelijks aan te pas, in beide sets kon hij slechts een leg pakken.

Whitlock neemt het vanavond op tegen Mensur Suljovic die Peter Wright met 3-1 naar huis stuurde. De Oostenrijker speelde een fantastische wedstrijd, haalde een hoog gemiddelde en gaf Wright geen ruimte om meer dan een set naar zich toe te trekken.

Mensur Suljovic

Eerder won Suljovic al de Champions League of Darts en hij lijkt niet meer weg te dromen uit de finales van grote toernooien. De enige (behalve Wright) die niet blij is dat de Oostenrijker in de halve finale staat, is zijn vrouw. “Dat ik de halve finales heb bereikt, is voor mij een groot probleem,” zei Suljovic tegen Sky Sports. “Mijn vrouw praat niet meer met me. Ze zegt me iedere dag dat ik naar huis moet komen, maar ik ben nog hier en speel nog mee.”

Gokken op darts GettyMensur Suljovic heeft de afgelopen maanden laten zien dat hij niet van plan is zoveel mogelijk uit de buurt van zijn vrouw te blijven tijdens belangrijke darttoernooien. Hij was niet weg te denken uit de laatste fase van toernooien en ook in Dublin is hij weer favoriet om de finale te halen, al is het alleen maar omdat Whitlock een makkie had aan een onderpresterende Van de Pas.

Voorspellingen darts

Suljovic is favoriet voor de winst in deze partij met 1.42 en Whitlocks kansen liggen op 3.00. De Oostenrijker is bovendien de nieuwe favoriet voor de titel en noteert 2.20.

Er worden vier sets gespeeld in de halve finale en voor een correcte score van Suljovic vs Whitlock van 4-2 noteert bookmaker Mr Green 4.50. Voor een 180 in de eerste leg van de eerste set van een van de spelers zijn de odds 2.75.

Daryl Gurney staat voor het eerst in de halve finales van een groot toernooi en was in tranen. Hij gaf aan dat hij gewoon zijn spel gaat spelen en zich niet te druk maakt over zijn tegenstander.

Henderson, daarentegen, heeft een enorme boost gekregen door zijn overwinningen op MvG, Alan Norris en nu Barney. Zelf zegt hij dat hij gewoon de rekening presenteerde voor de dubbels die de mannen lieten liggen. Met die instelling kan hij eenvoudig de World Grand Prix  finale halen.
Toch denkt Mr Green daar anders over en gaat er vanuit dat de beker leeg is bij de Hooglander: Gurney als winnaar noteert 1.31 en Henderson 3.60. Voor de titel noteert Henderson op dit moment odds van 11.00, ofwel de Schot is het minst favoriet van de vier mannen die de halve finale hebben bereikt. Lees: wedden op darts.

Programma World Grand Prix darts 2017

Uitslagen donderdag 5 oktober
kwartfinales
Simon Whitlock 3-0 Benito van de Pas
John Henderson 3-1 Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic 3-1 Peter Wright
Robert Thornton 2-3 Daryl Gurney

Halve finales vrijdag 6 oktober 20.00 uur
Simon Whitlock v Mensur Suljovic
John Henderson v Daryl Gurney

Halve finales: Best of seven sets, best of five legs per set. Alle legs moeten beginnen en eindigen met een dubbel, wat inhoudt dat een speler eerst een dubbel moet gooien voordat hij kan beginnen met scoren in een leg.

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top