Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Grand Prix finales 2018: Michael van Gerwen live

Michael van Gerwen mist toernooien door operatie aan pols

Michael van Gerwen heeft zich gisteren geplaatst voor de halve finales van de World Grand Prix Darts. In de kwartfinales won hij met 3-1 van Dave Chisnall. Zijn volgende tegenstander in het Citywest Convention Centre in Dublin wordt titelverdediger Daryl Gurney.

Van Gerwen is de enige Nederlander die nog in het toernooi zit. Raymond van Barneveld, Ron Meulenkamp, Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan werden al eerder uitgeschakeld.

Onderaan de voorspellingen en noteringen van de bookies.

Halve finales World Grand Prix

Ook Mensur Suljovic en Peter Wright zijn door naar de laatste vier. De Oostenrijker die de nummer zes van de wereld is, rekende af met Gerwyn Price die hij met 3-2 de baas was. Daarmee boekt Suljovic voor de derde keer in vier jaar een plek in de halve finale van de World Grand Prix Darts. Peter Wright versloeg James Wilson eveneens met 3-2. Voor de Schot is het voor het eerst dat hij de laatste vier bereikt op de WGP.

Om de World Grand Prix finale te bereiken moet Michael van Gerwen afrekenen met titelverdediger Daryl Gurney. De nummer vijf van de PDC was in de kwartfinale met 3-0 te sterk voor Gary Anderson, die had gehoopt zijn vijfde ‘televisietitel’ van dit jaar te winnen.

Daryl Gurney goed in dubbels

Omdat tijdens toernooi een leg met een dubbel moet beginnen en eindigen, liggen de gemiddeldes stukken lager dan bij andere toernooien. Toch lukte het Gurney meteen in zijn eerste set al om twee keer met 110 uit te gooien. Het geeft iets aan van hoe goed dit format past bij Noord-Ierse Gurney.

Oppassen geblazen dus voor Van Gerwen in de halve finale indien hij de hoofdprijs van £100,000 onder handbereik wil houden. Van Gerwen won de titel al driemaal eerder: in 2012, 2014 en 2016.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Michael van Gerwen – Daryl Gurney

Misschien had de wedstrijd Michael van Gerwen – Daryl Gurney pas een fase verder in het toernooi als finale moeten worden gespeeld: De drievoudig darts wereldkampioen die het opneemt tegen de regerend kampioen van de World Grand Prix.

Ongetwijfeld wordt dit de wedstrijd van het toernooi waarnaar het meest wordt uitgekeken. De Britse pers was vol lof over Gurney’s ‘stunning win’ op Anderson. Gurney is een gevaarlijke tegenstander voor Van Gerwen. In de halve finale moeten minimaal vier sets worden gespeeld.

Voorspellingen World Grand Prix

Voor degenen die willen wedden op darts vandaag. Gurney noteert bij bookmaker Mr Green 5.50 voor de winst terwijl een zege van Van Gerwen je slechts 1.16 x je inleg oplevert – een enorm verschil! De meest voor de hand liggende uitslag volgens de bookies is 4-1 voor Van Gerwen met een quotering van 3.50. Een nipte zege van 4-3 noteert 6.50. Andersom wordt voor een 4-1 zege voor Gurney 23.00 genoteerd.

De odds voor Wright en Suljovic liggen veel dichter bij elkaar: 1.80 voor winst door de Schot en 2.00 x inleg bij een zege voor de Oostenrijker. Mensur Suljovic kan goed uit de voeten met het speltype van de World Grand Prix terwijl Peter Wright pas voor het eerst zover is gekomen.

De twee zijn erg aan elkaar gewaagd en de kans dat het een lange wedstrijd wordt is groot. Voor meer dan 6.5 gespeelde sets zijn de odds 2.95 bij bookmaker Mr Green.

Programma World Grand Prix 2018

Halve finales
Vrijdag 5 oktober vanaf 20.00 uur Nederlandse tijd

Peter Wright – Mensur Suljovic
Michael van Gerwen – Daryl Gurney

Finale op zaterdag 6 oktober vanaf 20.00 uur
Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top