Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Grand Prix Darts 2015: Van Gerwen topfavoriet voor titel

Dave Chisnall World Grand Prix

World Grand Prix Darts. Zondag 4 oktober gaat in het Citywest Hotel in Dublin de World Grand Prix Darts 2015 van start. Op de openingsavond staan er gelijk een aantal zeer interessante wedstrijden op het programma.

Het mooiste affiche is ongetwijfeld de wedstrijd tussen Peter Wright en Dave Chisnall. Deze twee wereldtoppers hebben negen keer eerder tegen elkaar gespeeld. De huidige head-to-head tussenstand is 4-2 in het voordeel van Chisnall. Hun laatste ontmoeting vond plaats tijdens de European Darts Masters en werd met 6-3 gewonnen door ‘Chizzy’.

Vijf Nederlandse deelnemers tijdens World Grand Prix

Titelverdediger Michael van Gerwen speelt op zondag zijn eerste ronde wedstrijd tegen Keegan Brown. Daarnaast verschijnt ook Raymond van Barneveld aan de oche, hij neemt het op tegen voormalig Wereldkampioen Adrian Lewis. De twee andere Nederlanders die op de eerste dag in actie komen zijn Benito van de Pas en Jelle Klaasen. Zij zijn gekoppeld aan Kim Huybrechts en Brendan Dolan.

Vincent van der Voort is de vijfde en laatste Nederlander en hij speelt op maandag 5 oktober tegen niemand minder dan Phil Taylor. Regerend Wereldkampioen Gary Anderson komt op maandag 5 oktober ook voor het eerst in actie. ‘The Flying Scotsman’ wacht een ontmoeting met landgenoot John Henderson.

Van Gerwen favoriet voor titel World Grand Prix 2015

De bookmakers hebben ‘Mighty Mike’ aangewezen als topfavoriet voor de titel in Dublin. De 26-jarige Van Gerwen schreef het toernooi twee keer eerder op zijn naam, in 2012 en 2014. Dit jaar presteert de Nederlander ijzersterk en won hij al onder meer de World Matchplay, het UK Open en de Masters.

Outsiders voor de de World Grand Prix 2015 zijn Taylor en Anderson. ‘The Power’ heeft genoeg ervaring wat betreft het winnen van grote toernooien. De huidige nummer drie van de wereld was maar liefst elf keer de sterkste op dit toernooi, terwijl de 44-jarige Anderson nog steeds wacht op zijn eerste titel in Dublin.

Speelschema eerste ronde World Grand Prix

Zondag 4 oktober
Jamie Lewis – William O’Connor
Stephen Bunting – Mark Webster
Kim Huybrechts – Benito van de Pas
Michael Smith – Gerwyn Price
Peter Wright – Dave Chisnall
Michael van Gerwen – Keegan Brown
Adrian Lewis – Raymond van Barneveld
Jelle Klaasen – Brendan Dolan

Maandag 5 oktober
Simon Whitlock – Andrew Gilding
Justin Pipe – Steve Beaton
Mervyn King – Terry Jenkins
James Wade – Mensur Suljovic
Phil Taylor – Vincent van der Voort
Ian White – Jamie Caven
Gary Anderson – John Henderson
Robert Thornton – Daryl Gurney

Back To Top