Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Grand Prix 2018 live: Een week lang darten in Dublin

Players Championship Finals 2019 winnaar voorspellen

World Grand Prix 2018 – darts. Michael van Gerwen is favoriet bij de bookmakers voor de World Grand Prix-titel. Hij zal er hard voor moeten knokken, want ook zijn tegenstanders spelen sterker dan ooit.

Gary Anderson won afgelopen week de Champions League waar Van Gerwen in de halve finale werd uitgeschakeld door Peter Wright. Beide spelers worden door de bookies als goede kanshebbers beschouwd. Ook Rob Cross kan een lastige tegenstander blijken. Daryl Gurney is titelverdediger op de World Grand Prix.

Een week lang World Grand Prix darten

De World Grand Prix begint op zondag 30 september en op 6 oktober wordt de finale gespeeld. Er speelt een vol veld in Dublin van 32 spelers, waarvan de helft zich direct heeft geplaatst op grond van hun Order of Merit-positie, en de rest heeft zich via qualifiers geplaatst.

De Nederlanders

Onder de deelnemers zitten behalve MvG nog vijf andere Nederlanders: Raymond van Barneveld, Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp, Danny Noppert en Jermaine Wattimena.

Double-start format World Grand Prix

Het format is bij dit toernooi anders dan normaal: er wordt volgens het ‘double-start format’ gespeeld. Spelers moeten een dubbel raken met hun eerste en hun laatste pijl aan het einde van iedere leg. En: er wordt in sets gespeeld – en daar is niet iedereen even goed op ingesteld.

Phil Taylor kon dat heel goed en hij won de titel 10 keer sinds het dartstoernooi voor het eerst werd gehouden in 1998. Ook Michael van Gerwen heeft niet echt veel moeite met deze speelvorm: hij won de titel in 2012, 2014 en 2016. Als hij in datzelfde ritme van een jaartje overslaan doorspeelt, wordt hij dit jaar weer kampioen in Dublin. De eerste ronde – die met maar 3 sets vrij kort is – kost hem altijd de meeste moeite. Zijn eerste tegenstander wordt Steve Lennon.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Sterke eerste dubbels

Om een leg te winnen, moet je in dit format dus meteen een goede dubbel gooien om voordeel op je tegenstander te kunnen pakken, en je hoeft niet perse weg te gaan op een dubbel twintig – met een dubbel veertien kun je weer makkelijker finishen op een grotere score. Gurney deed dat afgelopen jaar overtuigend. Ook Mensur Suljovic haalde de afgelopen jaren veel voordeel uit zijn sterke eerste dubbels.

Finalisten World Grand Prix

James Wade won de World Grand Prix titel tweemaal, in 2007 en 2010. Raymond van Barneveld stond in 2008 en 2009 in de finale en afgelopen jaar stond daar opeens Simon Whitlock die nipt verloor van Gurney.

Gary Anderson haalde alleen in 2016 de finale. Peter Wright heeft dan weer nooit een finale gehaald, maar de bonte specht uit Schotland speelt momenteel met zo’n zelfverzekerd gemak dat het hem dit jaar wel kan gaan lukken.

Voorspellingen World Grand Prix 2018

Michael van Gerwen noteert bij de bookmakers 2.20 voor de winst. De odds voor Gary Anderson zijn 6.50, Peter Wright noteert 7.00, Rob Cross 10.00 en Mensur Suljovic 19.00.

Daryl Gurney die zijn titel verdedigt, noteert 34.00. Gokken op opnieuw een plek in de finale levert je 12.00 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Voor zijn eerste wedstrijd – die voor hem het moeilijkst is – noteert Van Gerwen 1.12 terwijl Lennon 6.50 heeft staan. Voor een uitslag in sets met winst voor Van Gerwen in 2-1 noteert bookmaker Mr Green 3.25.

Programma World Grand Prix 2018

Lees ook: live streaming darts kijken

Zondag 30 september
Jeffrey de Zwaan – Kim Huybrechts
Ron Meulenkamp – Joe Cullen
Darren Webster – Stephen Bunting
Ricky Evans – Raymond van Barneveld
Dave Chisnall – Max Hopp
Daryl Gurney – John Henderson
Michael van Gerwen – Steve Lennon
Gary Anderson – Jonny Clayton

Maandag 1 oktober
Jermaine Wattimena – Mervyn King
Josh Payne – Ian White
Danny Noppert – Gerwyn Price
Peter Wright – Steve West
Rob Cross – Steve Beaton
Mensur Suljovic – James Wade
Simon Whitlock – James Wilson
Michael Smith – Adrian Lewis

Back To Top