Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Cup of Darts: van Gerwen en van Barneveld vertegenwoordigen Nederland

Robert Thornton

Vanaf morgen begint de World Cup of Darts. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door de PDC. Elk team bestaat uit twee darters. Voor Nederland zijn dit Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Vorig jaar wist Engeland de wereldbeker te winnen. Zij waren in de finale te sterk voor België. De laatste keer dat Nederland het toernooi won, was in 2010. De eerste wedstrijden worden vrijdagmiddag gespeeld en de finale staat zondag op het programma.

Elk geplaatst land treft in de eerste ronde een niet geplaatst land. Nederland komt morgenavond voor het eerst in actie. De Nederlanders moeten het in de eerste ronde opnemen tegen Italië. Het team van Italië bestaat uit Marco Brentegani en Daniele Petri. Als Nederland de eerste ronde doorkomt dan zal het Spanje of Nieuw-Zeeland tegenkomen. Deze wedstrijd staat zaterdagavond op het programma. Alle avondwedstrijden worden gespeeld vanaf 20.00 en de middagwedstrijden vanaf 14.00.

De Belgen, die vorig jaar nog knap tot de finale kwamen, treffen in de eerste ronde India. Deze wedstrijd zal vrijdagavond worden gespeeld. In de tweede ronde zijn de mogelijke tegenstanders Oostenrijk of China. Het Belgische team bestaat uit Kim en Ronny Huybrechts. Dezelfde twee darters waren vorig jaar in de finale niet sterk genoeg om het Engelse team te verslaan.

Engeland wordt als grote favoriet voor de titel gezien. Het Engelse team, bestaande uit Phil Taylor en Adrian Lewis, wisten de afgelopen twee jaar de wereldbeker te winnen. Dit jaar zullen zij het in de eerste ronden opnemen tegen Thailand. De huidige nummer een van de wereld zal morgenavond zijn wedstrijd spelen. In de tweede ronde zijn de mogelijke tegenstanders de Verenigde Staten of Hongarije.

Andere favorieten Schotland en Australië zijn in de eerste ronde gekoppeld aan Rusland en Denemarken. De wedstrijd tussen Schotland en Rusland zal vrijdagavond worden gespeeld. Het Schotse team bestaat uit Robert Thornton en Peter Wright. De wedstrijd tussen Australië en Denemarken wordt ook op vrijdagavond gespeeld. Het team van Australië bestaat uit Simon Whitlock en Paul Nicholson. In de tweede ronde wacht voor Schotland Zweden of Gibraltar. Voor Australië zijn de mogelijke tegenstanders Hong Kong of Noorwegen. Beide landen komen bij een mogelijke tweede ronde zaterdagavond in actie.

Back To Top