Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Cup of Darts 2016: Nederland wint, vandaag Engeland – Spanje

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

World Cup of Darts 2016 – darten. Vandaag, vrijdag 3 juni, worden weer acht partijen gespeeld in de eerste ronde van de World Cup of Darts, het landentoernooi van de dartsbond PDC. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld versloegen gisteren Rusland met 5-3. Vrijdag speelt die andere grote titelkandidaat voor het eerst: Engeland. Phil Taylor en Adrian Lewis treffen twee Spanjaarden.

Mighty Mike en Barney kwamen zoals verwacht niet in de problemen tegen team Rusland. Heel makkelijk ging het echter ook niet, wat het magere gemiddelde van 82,5 aantoont. Diverse andere deelnemers deden het donderdag (veel) beter dan dat.

Engeland – Spanje World Cup Darts 2016

In Frankfurt zijn 32 landen bijeengekomen voor de World Cup of Darts, een van de weinige dartsevenementen waarbij een speler niet puur individueel opereert. Elk land stuurt twee spelers en in de eerste ronden moeten ze elkaar per beurt (van drie pijlen) afwisselen. Vanaf de tweede ronde worden er ook enkelspelen afgewerkt, maar bij een gelijke stand brengt een dubbelspel de beslissing.

Een team is, zo luidt het cliché, zo sterk als de zwakste schakel. Die waarheid gaat natuurlijk vooral op bij teams met een geringe omvang, zoals hier bij de World Cup of Darts. Engeland beschikt echter over twee toppers. Phil Taylor is de succesvolste darter ooit en ook als vijftiger weet hij de treble 20 en dubbels nog goed te vinden. Zijn maatje en pupil Adrian Lewis heeft twee mondiale titels op zijn naam staan. Al drie keer eerder was dit Engelse tandem goed voor de eindzege in de World Cup of Darts, dat zijn eerste editie kende in 2010.

Spanje heeft Cristo Reyes en Antonio Alcinas op pad gestuurd. Had Reyes zichzelf kunnen klonen, en had Spanje een gunstigere loting, dan zou er wat meer mogelijk zijn geweest voor het Iberisch schiereiland. Maar Alcinas is als nummer 115 van de PDC Order of Merit duidelijk de achilleshiel van het team. Reyes staat 43e, de Engelsen staan derde en vierde.

Wedden op World Cup of Darts

Programma World Cup of Darts 2016

Vrijdag 3 juni, start 20:00
Tsjechië – China
Griekenland – Canada
Ierland – Hongkong
Zuid-Afrika – Singapore
Noord-Ierland – Japan
Wales – Finland
Engeland – Spanje
Oostenrijk – Italië

Back To Top