skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Cup of Darts 2017 vandaag live: wedden op Nederland tegen USA

World Cup of Darts 2017 vandaag live: wedden op Nederland tegen USA

World Cup of Darts 2017. Nederland speelt zaterdagavond in de tweede ronde van de World Cup of Darts tegen de Verenigde Staten. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld nemen het dan op tegen Darin Young en Larry Butler in de laatste partij van de avondsessie. Het duel begint circa 22:30 uur.

In de tweede ronde ontbreekt Schotland, dat donderdag werd verrast door Singapore. Opgeruimd staat netjes, want zo blijft er voor Nederland eigenlijk alleen nog Engeland over als serieuze concurrent. Dat land zou Oranje, als derde geplaatst, al in de halve finale kunnen treffen.

Nederland – VS

De Amerikanen Young en Butler zijn ervaren krachten: samen zijn ze 103 jaar. Young wist zich al vaak te plaatsen voor het WK van de PDC, maar slechts in een van de tien gevallen drong hij door tot de tweede ronde. Verder is Big Daddy vooral te vinden in binnenlandse toernooien, want als speler die niet echt mee kan komen met de top, loont het de moeite niet om telkens naar Europa te vliegen. Maar dat maakt het voor zowel hem, de tegenstander als het publiek spannend om te zien met welk niveau hij op de proppen komt.

Bij Butler is het verhaal soortgelijk, met als verschil dat hij wel eenmaal een groot succes boekte bij de PDC. In 1994 won hij het PDC World Matchplay Darts, waarmee hij de eerste en tot nu toe laatste Amerikaan is met een grote PDC-titel op zak. In 2013 vormde hij voor het eert met Young een duo voor de World Cup of Darts. Hij duikt wat regelmatiger op in Europa en stond in 2015 nog in de finale van de BDO Winmau Masters.

Van Gerwen en Barneveld

Maar het Nederlandse duo Van Gerwen en Barneveld zal normaliter een flinke maat te groot zijn voor Team USA. Ten opzichte van de eerste zal de confrontatie nu wat langer duren. Niet meer één dubbelpartij, maar tweemaal een enkelspel en indien nodig een dubbelpartij. De Amerikanen kunnen elkaar dus niet meer oppeppen zich of achter elkaar verschuilen en moeten het man tegen man tegen de twee wereldtoppers opnemen.

Wedden op World Cup of Darts

Nederland is dus top favoriet tegen de USA met noteringen van 1.03 tegen 11.00 bij de bookmakers. Voordat Van Gerwen en Raymond van Barneveld in actie komen neemt Zuid Afrika (@7.50) het op tegen Engeland (@1.08). Voor de eindwinst noteert Oranje @1.53 en Engeland @4.50. Lees meer over wedden op darten.

Programma World Cup of Darts 2017

Zaterdag 3 juni – Tweede Ronde (vanaf 14.00 uur)
België – Griekenland
Wales – Ierland
Australië – Rusland
Singapore – Spanje
Oostenrijk – Canada
Duitsland – Brazilië
Engeland – Zuid Afrika
Nederland – Verenigde Staten

Back To Top