Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Cup of Darts 2017 vandaag live: wedden op Nederland tegen Tsjechië

WK Darts 2018: Michael van Gerwen gaat door barrières heen

World Cup of Darts 2017. Vrijdag speelt Nederland in de eerste ronde van de World Cup of Darts tegen Tsjechië. Het is de laatste partij van de avondsessie en de starttijd is circa 23:30 uur.

Aan de zevende editie van het landentoernooi doen 32 duo’s mee. Namens Nederland zullen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld proberen om voor de derde keer de titel op te eisen. Ze zullen het in Frankfurt eerst moeten opnemen tegen Karel Sedláček en Frantisek Humpula.

Nederland – Tsjechië

In elke ronde van de World Cup of Darts zijn de regels net even anders. In deze openingsronde wordt er alleen een dubbelpartij gespeeld, een best of nine legs. De spelers gooien dus om en om drie pijltjes. In de drie rondes daarna worden er twee single partijen gespeeld als best of seven legs. Bij gelijkspel brengt een dubbelpartij (best of seven) de beslissing. In de finale is het weer anders, maar daarover later meer.

Nu zullen Mighty Mike en Barney dus echt samen de klus moeten klaren. Dat bevalt Van Gerwen wel. De huidige wereldkampioen beargumenteerd dat dit een toernooi voor teams is en dat het dus logisch is om ook echt alleen als paar te spelen. Wat hem betreft mogen de enkelpartijen worden geschrapt. In 2014 wonnen hij en Barney de titel al eens samen, Van Barneveld zegevierde in 2010 ook al eens met Co Stompe.

Karel Sedláček speelt alleen in kleinere toernooien van de bond WDF, al probeerde hij het twee keer op Lakeside, maar dat leverde nog geen winst in het hoofdtoernooi op. Frantisek Humpula is nog minder ervaren op het hoogste niveau en gooit zijn pijltjes vooral binnen eigen land.

Wedden op World Cup of Darts

Twee wereldtoppers tegen twee mannen die niet professioneel darten, dat moet een inmaakpartij worden. Nederland staat dan ook op @1.02 en Tsjechië op @15.00. De uitslag 5-0 noteert @2.50 bij bookmaker 888Sport. Voor de eindwinst noteert Oranje @2.10 en Schotland @2.38. Lees meer over wedden op darten.

Programma World Cup of Darts 2017

Vrijdag 2 juni (vanaf 20:00 uur)
Eerste Ronde
VS – Italië
Hongarije – Canada
Oostenrijk – China
Zuid-Afrika – Zweden
Brazilië – Zwitserland
Noord-Ierland – Duitsland
Engeland – Gibraltar
Nederland – Tsjechië

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top