Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Cup of Darts 2016: Nederland – Filipijnen rond 23.00 uur

Michael van Gerwen WK Darts kampioen voorspellingen bookmakers Getty

World Cup of Darts 2016 – darten. Zaterdag speelt Nederland in de laatste partij van de World Cup of Darts tegen de Filipijnen. In de eerste ronde maakten Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld geen briljante indruk, al zal dat in deze tweede ronde vermoedelijk ook niet nodig zijn om te winnen.

Vrijdag werden de resterende partijen in de tweede ronde gespeeld. Verrassende resultaten waren er niet, al was de uitslag van Engeland tegen Spanje toch opmerkelijk: 5-4. De Spanjaarden Cristo Reyes en Antonio Alcinas behaalden met 95 het hoogste gemiddelde van de eerste ronde. Toch schrijnend voor het duo, dat een land als bijvoorbeeld Hongarije aan een moyenne van 72 genoeg had om Thailand te verslaan.

Darts: Nederland – Filipijnen

De Filipijnen zorgde voor de enige verrassing in de openingsronde van de World Cup of Darts door team USA naar huis te sturen. De Amerikanen konden hun ruimere ervaring op grote podia niet etaleren en verloren met 3-5. Die score behaalde Nederland tegen Rusland in een onovertuigend optreden. Het was genoeg om geen moment in de problemen te komen, dat wel, maar een verschil van slechts twee punten qua gemiddelde (82,5 versus 80) is zeer mager tegen zo’n zwakke opponent.

Van enkel voor Michael van Gerwen en Barney

Toegegeven, in die eerste ronde wordt een ongebruikelijk formaat gehanteerd: dubbels. Daarin profiteren ook cracks met enorme prijzenkasten als Mighty Mike en Barney niet van hun surplus aan ervaring. Ze spelen immers slechts eenmaal per jaar een dubbel en dat is op de World Cup of Darts. Vanaf de tweede ronde worden de interlands geopend met enkelspelen.

Filipijnen treedt aan met Gilbert Ulang en Alex Tagarao. Het zijn best of seven legs partijen, zodat de eerste met vier legs de winnaar is. In zulke korte partijen kunnen de gekste uitslagen optreden, want een paar minuten pieken kan volstaan. Beide heren hebben geen ranking op de PDC Order of Merit. Eigenlijk had de VS dik moeten winnen, want ze kregen liefst 28 kansen om uit te gooien, maar profiteerden slechts driemaal. Filipijnen deed het met vijf uit achttien ook matig.

Wedden op World Cup of Darts

Programma World Cup of Darts

Middagsessie:
België – Hongarije
Noord-Ierland – Ierland
Wales – Canada
Oostenrijk – Singapore
Avondsessie:
Schotland – Noorwegen
Australië – Denemarken
Engeland – China
Nederland – Filipijnen

Back To Top