Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Cup of Darts: Van Gerwen en Van Barneveld versus de rest

Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld WK Darts wedden bookmakers voorspellingen darten Getty

World Cup of Darts 2016, Nederland – Rusland vandaag. In Frankfurt wil Nederland de World Cup of Darts heroveren. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld moeten Phil Taylor en Adrian Lewis van de troon stoten.

World Cup of Darts : Taylor- Lewis ijzersterk duo

Het is pas de zesde keer dat dit WK darts voor landenteams wordt georganiseerd. Raymond van Barneveld en Co Stompé wonnen de eerste editie in 2010. Phil Taylor en Adrian Lewis in 2012 en 2013, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld in 2014 en vorig jaar al voor de derde keer Phil Taylor en Adrian Lewis. De twee Engelse topdarters zijn dus titelverdedigers. “Samenspelen met Phil en voor Engeland spelen gaat goed als je drie van de vier jaar wint, hopelijk kunnen we de titel verdedigen”, aldus Adrian Lewis.

“Het is wel moeilijk om in het ritme te komen, zeker als je een dubbelpartij speelt. Maar je moet je best doen om je te concentreren. En dat kan moeilijk zijn, als Phil achter je vertelt dat je rustig aan moet doen!” Taylor en Lewis zullen in elk geval niets minder willen dan een vijfde finale op rij. Ze beginnen in de eerste ronde tegen Spanje, tegen de onbekende Cristo Reyes en Antonio Alcinas.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld

In 2014 was Nederland dus voor de enige keer kampioen, toen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld met 3-0 te sterk waren voor Taylor en Lewis in de finale. Vorig jaar verloor Nederland in de halve finale van Schotland, van Peter Wright en Gary Anderson. Zoals altijd heeft Van Gerwen er in elk geval zin in. “Ik vind het geweldig om voor Nederland te spelen. Twee jaar geleden de titel winnen was heel speciaal voor mij en Raymond. Het zou fantastisch zijn als we dat konden herhalen.”

Nederland – Rusland World Cup of Darts 2016

De Nederlanders, als derde geplaatst achter Engeland en Schotland, zullen dan in elk geval eerst moeten afrekenen met Rusland. Aleksandr Oreshkin speelde dit jaar voor het eerst op het PDC WK en verloor in de eerste ronde van Mervy King. Zijn partner Boris Koltsov speelde vorig jaar zijn eerste PDC WK en verloor ook in de eerste ronde, van Kevin Painter. Team Nederland zal eerder vooruit kijken naar de mogelijke halve finale, waarin het sterke Schotland weer de tegenstander kan zijn.

Wedden op World Cup of Darts

Speelschema World Cup of Darts

Eerste ronde
Donderdag 2 juni 20.00 uur

Hongarije v Thailand
USA v Filippijnen
Noorwegen v Gibraltar
Denemarken v Zweden
België v Polen
Schotland v Nieuw-Zeeland
Nederland v Rusland
Australië v Duitsland

Vrijdag 3 juni 20.00 uur
Tsjechië v China
Griekenland v Canada
Ierland v Hong Kong
Zuid-Afrika v Singapore
Noord-Ierland v Japan
Wales v Finland
Engeland v Spanje
Oostenrijk v Italië

Tweede ronde
Zaterdag 4 juni 14.00 uur

België/Polen v Hongarije/Thailand
Noord-Ierland/Japan v Ierland/Hong Kong
Wales/Finland v Griekenland/Canada
Oostenrijk/Italë v Zuid-Afrika/Singapore

18.00 uur

Schotland/Nieuw-Zeeland v Noorwegen/Gibraltar
Australië/Duitsland v Denemarken/Zweden
Engeland/Spanje v Tsjechië/China
Nederland/Rusland v USA/Filippijnen

Kwartfinales
Zondag 5 juni 14.00 uur

Halve finale en finale
Zondag 6 juni 20.00 uur

Back To Top