Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Cup of Darts live: finales Nederland vandaag

Niels Zonneveld eerste Nederlander vandaag op WK Darts

Nog vier landen maken kans op de World Cup of Darts 2018. Nederland speelt vanavond om 19:00 uur in de tweede halve finale tegen buurland België, daarvoor komen de mannen van Schotland en Australië voor de oche in het Duitse Frankfurt.

World Cup of Darts live

Grootmacht Engeland ontbreekt dus bij de laatste vier. Die verrassende omissie is veroorzaakt door het Belgische duo. In de kwartfinale bleken Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts te sterk voor wereldkampioen Rob Cross en Dave Chisnall. Cross won zijn single nog wel waarna bij 1-1 de dubbelmatch de beslissing moest brengen. De Belgen sloegen keihard toe: 4-0, met een gemiddelde van 100 versus 87 bij de viervoudig kampioen.

Darts Nederland – België

Team Nederland is tot nu toe niet getest. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld vermorzelden Gibraltar met 5-0 en daarna wisten Zuid-Afrika en Duitsland ook geen punt te behalen tegen de Oranjemachine. De Belgen kwamen moeizaam op gang en gingen er in de eerste ronde tegen Ierland bijna uit (5-4), daarna werd het niveau al flink opgekrikt tegen Finland (gemiddelde van 94).

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Van Gerwen is op de hoede voor het team van de zuiderburen. Voorheen speelde België met de broertjes Huybrechts maar oudste broer Ronny is vervangen door de wereldjeugdkampioen Van den Bergh. Dat die heel wat in zijn mars heeft liet hij zien met een gemiddelde van 100 in zijn enkelpartij tegen Kim Viljanen op zaterdag en zijn winst op Chisnall op zondag. De 23-jarige darter is nu nummer 36 van de PDC Order of Merit maar het moet gek lopen wil hij het jaar niet veel hoger afsluiten.

Topvorm?

Kim Huybrechts staat al met al nog op plek veertien, al heeft hij al een tijdje weinig spektakel laten zien. Zoals hij jarenlang zijn broer op sleeptouw moest nemen, zo moet hij zich nu vastgrijpen aan Van den Bergh. Maar met een Barney die ook ver achterblijft bij Mighty Mike (hij wierp bijvoorbeeld een moyenne van 91 tegen Max Hopp op zondag) liggen er kansen mochten de als zevende geplaatste Belgen hun topvorm bereiken.

Winnen met voorspellingen

Wedden op World Cup of Darts? Wie team Oranje ook eventueel in de finale treft, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zullen de favoriet zijn. Voor de titel staat Nederland bij de bookmakers op 1.57, Schotland op 3.00, een een zege voor België  levert je 11.00 per ingezette euro op en Australië 13.00.

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top