Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Cup of Darts 2017 live: gokken op België vandaag

Voorspellen weddenschappen World Cup of Darts 2017 live: gokken op België vandaag Getty

World Cup of Darts 2017. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld vormen de komende dagen een team dat samen gaat proberen de wereldbeker darten te veroveren. Ze nemen het op tegen o.a. team Schotland, dat bestaat uit Gary Anderson en Peter Wright. Dit weekend wordt de World Cup of Darts voor de zevende keer gespeeld, dit jaar in het Duitse Frankfurt.

Welk land heeft de beste darters. Dat is waar de World Cup of Darts om draait. De komende dagen strijden 32 landen om de titel en de wereldbeker die nu nog in handen is van Engeland. Afgelopen jaar was het team Phil Taylor en Adrian Lewis het sterkst. Taylor doet dit jaar niet mee en zijn plek zal door Dave Chisnall worden opgevuld.

World Cup of Darts 2017

Het toernooi begint vandaag met de eerste ronde waarin 32 landenteams het tegen elkaar opnemen. Daaronder zijn twee teams die dit jaar voor het eerst meedoen: Zwitserland en Brazilië. En alle bekende namen, waaronder Kim Huybrechts & Ronny Huybrechts voor België, Mensur Suljovic & Rowby-John Rodriguez voor Oostenrijk en Simon Whitlock & Kyle Anderson voor Australië. Er doen teams uit China, de VS en Thailand mee en ook Hong Kong en Gibraltar vaardigen een team af.

Twee sterke, bekende darters die samen spelen tegen andere teams uit verre vreemde landen, of tegen een team dat uit spelers bestaat die uit Europa komen maar op papier niet heel sterk zijn, hebben niet altijd voordeel. Darters zijn individualisten en in een team spelen, moeten wachten op je teammaat, niet zelf de controle kunnen hebben over de pijltjes, is iets waar niet elke darter goed mee om kan gaan.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld

Van Gerwen en Van Barneveld kunnen dat wel, dat bewezen ze al eens in 2014 toen ze de wereldbeker pakten, en afgelopen jaar bijna voor een tweede keer, toen ze de finale verloren van Lewis & Taylor – maar die wonnen samen in totaal zelfs vier keer.

Gokken World Cup of Darts live streaming GettyVandaag wordt begonnen met de eerste ronde. Er staan acht wedstrijden op het programma. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld komen pas morgen voor het eerst in actie. Op zaterdag wordt overdag de tweede ronde gespeeld, verdeeld over een middag- en avondsessie. Op zondag volgen de kwartfinales, halve finales en de finale World Cup of Darts.

België en Schotland vandaag

Vandaag speelt België tegen Nieuw-Zeeland. De broers Huybrechts spelen tegen Cody Harris & Rob Szabo. Team Kiwi bestaat dus uit twee sterke spelers, maar Team België haalde de finale al eens. Huybrechts & Huybrechts zijn dan ook favoriet om deze eerste match te winnen, met odds van 1.32, en Nieuw-Zeeland noteert 3.40 voor winst.

Schotland, dat met Peter Wright en Gary Anderson een ijzersterk team naar Frankfurt stuurt, speelt tegen team Singapore dat Paul Lim & Harith Lim bestaat. De veteraan Paul Lim was lang geleden de eerste darter die een negendarter gooide op een groot toernooi, dat gebeurde in 1984 tijdens de Embassy. De afgelopen twee jaar strandde team Singapore al in de voorrondes van de World Cup Darts. Singapore noteert 11.00 voor winst op Schotland, dat met 1.04 favoriet is voor deze match.

Wedtip darts

Voor het wedden op darts tippen we je vandaag in te zetten op een ‘handicap’ weddenschap om zodoende toch nog een lekkere winst te kunnen pakken met een overwinning van België. Zet bij bookmaker 888Sport in op een ‘-2.5 leg handicap’ voor de Belgen met een odd van 2.14. Je wint de weddenschap als België met minimaal een verschil van drie legs winnen van de Kiwi’s.

Nederland is favoriet voor de Wereldbeker darts met een notering van 2.10, terwijl Schotland, met Anderson en Wright, een goede tweede is met odds van 2.50. Team Engeland, zonder Taylor en met Chisnall, noteert 7.00 voor het prolongeren van hun wereldtitel.

Team Oostenrijk, met Mensur Suljovic & Rowby-John Rodriguez, noteert 41.00; de Oostenrijkers zijn bepaald geen favoriet maar zouden best voor een verrassing kunnen gaan zorgen.

Programma World Cup of Darts 2017

Donderdag 1 juni (vanaf 20:00 uur)
Eerste Ronde
Thailand v Griekenland
Hong Kong v Rusland
Ierland v Polen
Japan v Spanje
België v Nieuw-Zeeland
Australië v Denemarken
Schotland v Singapore
Wales v Finland

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top