Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Cup of Darts 2016: België vs Nederland Engeland vs Ierland

World cup of darts 2016 vi

World Cup of Darts 2016 halve finale. In de halve finale van de World Cup of Darts 2016 staan België en Nederland tegen over elkaar en Engeland tegen Ierland.
Om 21:00 staan Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld tegen over Ronnie en Kim Huybrechts.

World Cup of Darts 2016 – darten. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld spelen zondagmiddag in de kwartfinale van de World Cup of Darts tegen Australië. Zaterdag was het Nederlandse duo te sterk voor Filipijnen. Ook Engeland en Schotland zijn nog in de race. De finale wordt zondagavond gespeeld.

Mighty Mike en Barney wonnen hun partijen van Gilbert Ulang en Alex Taragao beide met 4-2. Dat zijn uitslagen waarmee de Aziaten thuis kunnen komen, al was hun niveau al met al totaal ontoereikend om te mogen hopen op meer. Gemiddeldes van 84 en 87 zijn simpelweg garanties voor nederlagen versus de top van de dartsbond PDC. Van Gerwen kwam uit op 97, Van Barneveld op bijna 102.

Australië – Nederland

Simon Whitlock en Kyle Anderson werden door Denemarken gedwongen tot een beslissende dubbelpartij. Whitlock won nog wel van Daniel Jensen met 4-3, maar Anderson ging met 4-2 onderuit tegen Per Laursen. Vervolgens werd de dubbel een makkie: 4-0.

De single van Whitlock bevestigde dat de bebaarde “Wizard” nog niet terug is op zijn oude niveau. Zijn moyenne bedroeg 89, terwijl de voormalige finalist van zowel het BDO als PDC WK op de wereldranglijst is teruggevallen tot plek zeventien. Op de jaarlijst (dus begin 2016 tot nu) staat hij slechts 22e. Anderson is de nummer 36 van de wereld. Hij duikt regelmatig op bij de zogeheten tv-toernooien van de PDC, al gebeurt het zelden dat hij een paar rondes overleeft.

Ook in de kwartfinale van de World Cup of Darts worden er best of seven legs partijen gespeeld, waarbij vier legs dus volstaan. Bij een gelijke stand na twee partijen moet een dubbel de beslissing forceren. Daarin lijken de Australiërs gezien die 4-0 tegen Denemarken en de eerdere knappe 5-3 tegen gastland Duitsland een geduchte opponent voor team Oranje. Maar Van Gerwen en Van Barneveld zullen het klusje vermoedelijk al in de singles klaren.

Wedden op World Cup of Darts

Programma World Cup of Darts

Middagsessie, start 14:00
15:00 Canada – Noord-Ierland
14:00 Engeland – Oostenrijk
16:00 Schotland – België
16:30 Australië – Nederland
Halve finales beginnen om 20:00 uur, aansluitend de finale

Back To Top