Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts Michael van Gerwen en Vincent van der Voort in 2e ronde

WK Darts Michael van Gerwen Vincent van der Voort weddenschappen bookmakers Getty

WK Darts 2018. Titelhouder Michael van Gerwen komt vrijdag in de tweede ronde van het wereldkampioenschap darten uit tegen James Wilson. Die partij begint zo rond 23:00 uur Nederlandse tijd.
Eerder op de dag staat Steve Beaton in de weg van Vincent van der Voort richting de derde ronde en na die wedstrijd knokt Jan Dekker tegen Dimitri van den Bergh om een plaats in ronde drie.

Donderdag gingen twee darters naar huis die bij tijd en wijle een superb niveau laten zien. Christo Reyes ging onderuit tegen Toni Alcinas, terwijl ook bij Kim Huybrechts een offday hem de das omdeed. De Belg verloor met 3-0 van James Richardson.

WK Darts Vincent van der Voort

Soms komen de beste prestaties op de meest onverwachte momenten. Vincent van der Voort veegde in de openingsronde de vloer aan met Dave Chisnall, een wereldtopper die bijvoorbeeld jaarlijks uitverkoren wordt voor het elitetoernooi Premier League Darts. En dat terwijl The Dutch Destroyer uit Purmerend een jaar vol rugklachten (dubbele hernia) achter zich probeerde te laten door elke dag vier uur in de sportschool te zwoegen.

Vorig jaar, nadat Van der Voort direct onderuit ging tegen Max Hopp, dacht hij aan stoppen. Nu heeft de 41-jarige subtopper besloten nog twee jaar alles te geven. Doet hij dat ook tegen de 53-jarige Steve Beaton, in 1996 kampioen op Lakeside, dan valt deze horde ook wel te nemen. The Bronze Adonis struikelt al sinds 2006 steevast in de eerste of tweede ronde van het WK Darts en heeft zijn beste jaren nu wel achter zich.

Michael van Gerwen – James Wilson

Alweer een week geleden trapte Mighty Mike zijn gehoopte titelprolongatie aan met een 3-1 zege op Christian Kist. Daarna vloog hij terug naar Nederland, zat hij op de tribunes bij PSV en verscheen hij op tv bij RTL7. Kortom, van nerveuze bibbers en niet te harden stress heeft de tweevoudig wereldkampioen zeker geen last. Waarom zou hij ook, na een puike eerste match, waarin hij een gemiddelde behaalde van 106?

James Wilson, voor de tweede keer aanwezig in Ally Pally, speelde op zijn beurt ook een sterke partij tegen het Poolse talent Ratajski. Maar nu het format verschuift van best of five naar best of seven sets, zal er wel heel veel mis moeten gaan bij Mighty Mike om het zwaar te gaan krijgen.

Wedden op WK Darts? Vincent van der Voort is favoriet op 1.67 en Steve Beaton noteert voor de winst 2.22. In de match van Michael van Gerwen valt er weinig te halen met zijn winstnotering van @1.02 en noteert James Wilson @15.00. De uitslag 4-0 staat op 1.85. Stop je deze laatste in een combi weddenschap met een overwinning van Vincent, dan pak je 3.09 voor je euro.

Programma WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018
Gerwyn Price – Ian White
Vincent van der Voort – Steve Beaton
Jan Dekker – Dimitri van den Bergh

Evening Session (7pm-11pm)
Mensur Suljovic – Robert Thornton
Gary Anderson – Paul Lim
Michael van Gerwen – James Wilson

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top