Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts: Darren Webster – Vincent van der Voort tweede ronde

6 Nederlanders op WK Darts vandaag in eerste en tweede ronde

Vanmiddag rond 16:30 uur speelt Vincent van der Voort in de tweede ronde van het PDC WK Darts 2019 tegen Darren Webster. In de avond stapt Ron Meulenkamp op het podium van het Alexandra Palace voor zijn match in de openingsronde tegen Diogo Portela.

Raymond van Barneveld uitgeschakeld op WK Darts

Gisteren namen we afscheid van Raymond van Barneveld die in een partij tegen Darius Labanauskas, waarin beide heren maar geen finish in de buitenring konden gooien, onderuit ging met 3-2. Het was een onnodige nederlaag van Barney die nog geen kwart van zijn kansen om een leg te winnen greep (negen uit 38).

Het is nog maar de vraag of de zwaar balende Van Barneveld het jaar nog gaat afmaken: hij plant met pensioen te gaan na het WK Darts van volgend jaar, maar in deze vorm gaat hij zich daar niet eens voor plaatsen.

Darren Webster – Vincent van der Voort vandaag

Twee veteranen treffen elkaar vandaag aan het einde van de middagsessie. Van der Voort toonde een steady niveau in de eerste ronde zonder echt spectaculaire dingen te doen. Maar zolang je de meeste legs pakt binnen vijf beurten (vijftien pijlen), dan kan je ook op het WK darten ver komen. De vijftigjarige Webster deed dat al tweemaal: evenals Fast Vinny stond hij tweemaal in de kwartfinale.

Dat deze heren aan elkaar gewaagd zijn blijkt uit de head to head: 6-4 in het voordeel van de Purmerender. Deze info kan van nut zijn voor het wedden op darten omdat Webster door de bookmakers neergezet wordt als favoriet. Daardoor is de quotering op Vincent van der Voort aan de hoge kant.

WK Darts vanavond: Ron Meulenkamp – Portela

Ron Meulenkamp is een cleane werper: bij hem gaat het pijltje vrij zelden per ongeluk in de 1 of 5 als hij hem in de 20 wil hebben. Alleen Max Hopp overkomt dat minder vaak dan de dertigjarige ‘The Bomb’. Meulenkamp doet nu een jaar of vier mee bij de PDC en heeft op de grote dartstoernooien nog geen potten gebroken. Zijn gemiddelde over 2018 is 91,6, de 50e beste score van de 94 deelnemers.

De even oude Braziliaan Portela scharrelt zijn geld bij elkaar op de vloertoernooien en heeft daarin behoorlijk vaak in de eerste ronde verloren. Zijn jaargemiddelde is 87,6 en in alle statistische categorieën staat hij in de achterhoede.

Voorspellingen Vincent van der Voort WK Darts

Darren Webster staat op 1.67 voor de winst en gokken op een zege voor Vincent van der Voort levert je 2.40 x je inleg op. Met die notering kan je de Dutch Destroyer best kiezen, maar zoek je naar een vettere cheque, dan tippen we 3-2 in sets voor Webster op 4.00 bij bookmaker Mr Green.

Bij Ron Meulenkamp (odds 1.34) tegen Diogo Portela (3.30) tippen we dat de Nederlander met minstens twee sets verschil wint (dus 3-0 of 3-1) voor 1.80 x je inzet.

Programma WK Darts dinsdag

Middagsessie 13:30 – 17:30
Robert Thornton v Daniel Larsson (R1)
Ricky Evans v Rowby-John Rodriguez (R1)
Krzysztof Ratajski v Seigo Asada (R1)
Darren Webster v Vincent van der Voort (R2)

Check Speelschema en Uitslagen WK Darts voor het volledige programma van het toernooi.

Avondsessie 20:00 – 00:00
Steve Lennon v James Bailey (R1)
Ron Meulenkamp v Diogo Portela (R1)
Dimitri Van den Bergh v Chuck Puleo (R1)
Daryl Gurney v Ross Smith (R2)

Back To Top