Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts live Vincent van der Voort – Raymond van Barneveld

Voorspellingen WK Darts Vincent van der Voort - Raymond van Barneveld Michael van Gerwen bookmakers Getty

WK darts 2018. Na een korte break voor de kerst gaat het wereldkampioenschap darts in Londen vandaag verder met de laatste wedstrijden uit de tweede ronde en de eerste twee duels uit de derde ronde. Daarin speelt Raymond van Barneveld tegen Vincent van der Voort en Michael van Gerwen sluit de avond af tegen Gerwyn Price.

Afgelopen zaterdag werden de laatste wedstrijden voor de kerst gespeeld. Raymond van Barneveld plaatste zich voor de derde ronde via een overwinning op de Australiër Kyle Anderson.
Ook Phil Taylor is door en kan verder op jacht naar zijn zeventiende wereldtitel. Jermaine Wattimena nam afscheid na een slordig gespeelde partij tegen Steve West, die hem met 4-1 uitzwaaide. Verrassend was ook de uitschakeling van de als vierde geplaatste Daryl Gurney die met 2-4 moest buigen voor John Henderson.

WK Darts: Van der Voort – Van Barneveld

Vincent van der Voort speelt een uitstekend toernooi tot nu toe. Een jaar geleden dacht hij nog aan stoppen maar nu hij eindelijk zijn slepende rugblessure heeft overwonnen, is hij tot nu toe niet te stoppen in Alexandra Palace: Hij gaf zijn tegenstanders nog geen enkele set cadeau.
Voorspellingen Raymond van Barneveld WK Darts 2018 GettyRaymond van Barneveld zal het dit keer niet makkelijk krijgen met de man uit Purmerend. In het verleden was dat wel anders. Barney won zeventien van de onderlinge duels, Van der Voort slechts twee.

Op het WK Darts 2018 Vincent van der Voort versloeg eerder Dave Chisnall met 3-0 en in de tweede ronde ging Steve Beaton eraan met 4-0; Van der Voort haalde daarbij een gemiddelde van 101.17. “Op dit podium is dit waarschijnlijk mijn beste prestatie ooit. Ik denk dat ik na twee sets gekalmeerd raakte, ik speelde op mijn best – maar het is moeilijk om dat niveau vast te houden. Ik wist dat ik in goede vorm stak maar ik moet het wel gaande houden,” aldus ‘The Dutch Destroyer’. Deze topvorm tegen Van Barneveld volhouden wordt een stuk lastiger.

Michael van Gerwen – Gerwyn Price

Van Gerwen verkeert ook in topvorm. Vanavond treft hij Welshman Gerwyn Price die nooit verder kwam dan de eerste ronde van het WK Darten. Afgelopen zaterdag speelde de Groene Sloopkogel’ zijn tweede ronde partij en white washte James Wilson met een gemiddelde van 108.65.

Dat ging geheel volgens de onkreukbare Van Gerwen-logica: “Je bent hier om te winnen, je leg winnen, je game, je set, het toernooi. Het enige dat je in gedachten moet houden is dat je wint,” vervolgde Van Gerwen. “Het maakt niet uit wat je daarvoor moet doen. Het gaat er enkel om geen fouten te maken en die heb ik nu al een tijdje niet gemaakt, dus hopelijk kan ik de rest van het toernooi ook zo blijven spelen,” aldus ‘Mighty Mike’.

Druk weg bij Price

Voor Gerwyn Price is het de eerste keer dat hij de laatste zestien bereikt in Ally Pally, en hij lijkt dat al een voldoende prestatie voor dit toernooi te vinden, want op de PDC website vertelt hij dat hierdoor de druk weg is. Terwijl hij nu de allerzwaarst mogelijke tegenstander treft: Mighty Mike Van Gerwen.

“Michael is een goede darter, maar het gaat om wie het eerst vier sets pakt, dat is een kort format,” zei Price. “Ik heb het sets-format eigenlijk nooit iets gevonden, maar dit jaar lijkt het goed voor me te werken. Als ik goed uit de startblokken kan komen en hem onder druk kan zetten… dat is waar ik aan denk,” Aldus Price.

Voorspellingen darts

Wedden op darts? Van Barneveld is met 1.38 favoriet tegen Van der Voort (3.10). In werkelijkheid kan het niveau stukken dichter bij elkaar zitten – als Vincent van der Voort zijn geweldige vorm nog even kan vasthouden. Dat blijkt ook wel uit de odds bij bookmaker Mr Green voor de correcte score die veel dichter bij elkaar zitten: Een 4-3 zege voor Van der Voort noteert 6.00, terwijl een 4-3 zege voor Barney 5.00 noteert.

De bookmakers geloven er niet in dat Gerwyn Price met een vliegende start de Groene Sloopkogel te snel af zal zijn. Price noteert 13.00 voor de zege, en Van Gerwen 1.03. Als Price de hoogste check-out gooit, betaalt Mr Green je odds van 3.30.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Programma WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018

Middag vanaf 13.30 uur
Tweede Ronde

Simon Whitlock v Darren Webster
Alan Norris v James Richardson
Kevin Munch v Toni Alcinas

Avond vanaf 20.00 uur
Peter Wright v Jamie Lewis
Derde Ronde
Vincent van der Voort v Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen v Gerwyn Price

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top