Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts vandaag: Danny Noppert – Royden Lam in eerste ronde

Resultaten UK Open loting 2023 rondes 1 t/m 3

Vanavond komt er op het PDC WK Darts 2019 weer een Nederlandse darter in actie. Danny Noppert speelt in de eerste partij van de avondsessie, om 20:00 uur, tegen Royden Lam. Noppert is bij de bookmakers dik favoriet voor de winst.

Gisteren plaatste Jan Dekker zich als eerste landgenoot voor de tweede ronde. Jeffrey de Zwaan ligt er helaas uit.

Jan Dekker naar volgende ronde WK Darts

Dubbeldekker speelde in een van de markantste partijen van de openingsronde. Zijn tegenstander was namelijk een vrouw: Lisa Ashton, viervoudig wereldkampioen bij BDO. En de 48-jarige Engelse kwam imposant sterk uit de startblokken. Met een gemiddelde van 108 per drie pijlen greep ze de eerste set zonder een leg af te staan. Daarna zakte haar niveau echter te veel in, waardoor Jan Dekker toch nog met 3-1 in sets kon winnen.

De Zwaan kopje onder tegen Rob Cross

Jeffrey de Zwaan ging in een hoogstaande partij ten onder tegen titelhouder Rob Cross. Hij pakte nog wel de eerste set (3-0 in legs) en bleef zeer sterk gooien (gemiddelde 106). Cross was echter superscherp met het finishen en kon daardoor, ondanks een lager gemiddelde (102) negen van de daaropvolgende dertien legs pakken en de match beslissen met 3-1 in sets.

Danny Noppert – Royden Lam

Voor de 27-jarige Noppert is het zijn eerste deelname aan het grootste toernooi van de PDC. Twee jaar terug strandde hij in de finale van Lakeside, het WK Darts van de BDO. Zijn beste prestatie in zijn debuutjaar voor de PDC kwam recent: de halve finale bij de Players Championship Finals. Ook pakte hij eind september zijn eerste prijsje: het vloertoernooi PDPA Players Championship Ireland 20.

Gemiddelde Royden Lam te laag

Zijn opponent is de 43-jarige Hongkonger Royden Lam, die vast weer een blitse, Elton John-achtige bril uit zijn kast zal trekken. Vijf jaar terug debuteerde hij op het WK Darts en dit is zijn tweede deelname. Hij plaatst zich zelden voor de majors en de paar keren dat het hem wel lukte was het avontuur snel over.

Toch kan hij wel wat, zoals hij in juli aantoonde door op de Shanghai Masters te winnen van Gary Anderson (6-5 in legs). Maar zijn gemiddelde zweeft meestal rond de 80 en dat moet voor Danny Noppert geen al te grote uitdaging vormen.

Voorspellingen darts

Wedden op darten vandaag? Danny Noppert staat bij de bookmakers voor winst op 1.25 en Royden Lam op 4.00. We tippen de uitslag 3-1 voor Noppie voor 3.10 x je inleg bij een goede voorspelling.

Programma WK Darten vrijdag

Middagsessie 13:30-17:30
Michael Barnard v Jose De Sousa (R1)
Alan Tabern v Raymond Smith (R1)
Paul Nicholson v Kevin Burness (R1)
Jamie Lewis v Cody Harris (R2)

Avondsessie 20:00-00:00
Danny Noppert v Royden Lam (R1)
Simon Stevenson v Ted Evetts (R1)
Chris Dobey v Boris Koltsov (R1)
Gary Anderson v Nicholson/Burness (R2)

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top