Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts vandaag: Benito van de Pas – Steve West live

Niels Zonneveld eerste Nederlander vandaag op WK Darts

WK Darts. Vandaag wordt de openingsronde van het wereldkampioenschap darts 2018 vervolgd. Benito van de Pas ontmoet Steve West, Jermaine Wattimena treft Joe Cullen en Jelle Klaasen speelt tegen landgenoot Jan Dekker.

WK Darts: Benito van de Pas – Steve West

Wat het WK Darts onderscheidt van de andere toernooien is ten eerste de massale belangstelling en bijbehorende druk en ten tweede het setsysteem. Zo goed als alle andere toernooien hanteren een scoresysteem gebaseerd op alleen legs, maar op het WK worden die legs opgestapeld tot een speler er drie heeft gewonnen en daarmee de set in de wacht sleept.

Daardoor voelen de legs niet even belangrijk aan: bij 2-2 worden de zenuwen net wat steviger getest dan op 0-0. Waar een darter normaliter meer legs moet winnen dan zijn tegenstander, kan je een WK-partij ook winnen door minder legs te winnen. Kortom, het gaat op het WK om op het juiste moment je piek bereiken.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Niveau niet hoog genoeg

Van de Pas is daar tot nu toe nog niet in geslaagd. Dit is zijn vierde deelname aan het PDC WK en vooralsnog kwam hij niet voorbij de achtste finale. Op de andere majors van de PDC wist hij nooit een halve finale of beter te bereiken. Het basisniveau van de Tilburger is nog niet hoog genoeg om door te breken naar de elite. In de afgelopen twee jaar was zijn gemiddelde op de tv-toernooien 92.

Steve West, die maar een van de vier eerdere wedstrijden tegen Van de Pas won, is de afgelopen jaren amper zichtbaar op het hoogste podium. Hij speelde in de vorige twee jaar maar zeven matches op tv-toernooien.

Wedden op WK Darts? Benito van de Pas is bij bookmaker Mr Green de favoriet op @1.57 en Steve West noteert @2.40. We tippen de uitslag 3-1 op @4.00.
Combineer je de voorspellingen winst Van de Pas en Klaasen in 1 weddenschap, dan worden de odds ineens een stuk interessanter: 2.32.

Programma WK Darts

13:30 tot 17:30
Alan Ljubic – Brendan Dolan (P)
Benito van de Pas – Steve West
Mervyn King – Zoran Lerchbacher
Robert Thornton – Alan Ljubic/Brendan Dolan

20:00 tot 00:00
Jeff Smith – Luke Humphries (P)
Joe Cullen – Jermaine Wattimena
Jelle Klaasen – Jan Dekker
Gary Anderson – Jeff Smith/Luke Humphries

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top