Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts: Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen live tweede ronde

WK Darts 2018: Michael van Gerwen gaat door barrières heen

Vandaag wordt het WK Darts te Londen hervat en de avond wordt afgesloten met Michael van Gerwen tegen Cristo Reyes. Die partij begint ongeveer om 22:30 uur Nederlandse tijd, terwijl om 21:00 uur Raymond van Barneveld en Alan Norris klaar staan voor de oche.

Ook Phil Taylor zien we in de avondsessie. Kortom, een avond programma om van te smullen. Op het speelschema WK Darts staan in de middag eveneens drie partijen gepland waarvan de eerste om 14.00 uur aanvangt. Onderaan meer, en natuurlijk wat voorspellingen van de bookmakers. Gezien het programma vandaag mogen dartsweddenschappen zeker niet ontbreken.

Raymond van Barneveld – Alan Norris

Drie dagen lang bleef het Alexander Palace leeg, maar de tent barst gegarandeerd weer uit zijn voegen als de avondsessie van start gaat. Want dan staat de kampioen van tien jaar geleden, Barney dus, tegenover de man die drie jaar terug strandde in de finale van Lakeside: Alan “Chuck” Norris.

Jong is Norris met zijn 44 niet echt meer, maar toch is hij een soort coming man binnen de PDC. Hij stapte na Lakeside twee jaar geleden over vanuit de BDO, debuteerde op het WK Darts met een kwartfinale en staat inmiddels 21e op de ranglijst van de PDC. Maar de hoogste hoeveelheid prijzengeld tot nu toe behaalde hij niet door op een toernooi heel ver te komen, maar via zijn negendarter op de recente Players Championship Finals. Dat leverde hem 35.000 Pond op. Tegen Raymond van Barneveld staat hij na drie confrontaties nog met lege handen.

Michael van Gerwen – Cristo Reyes

Psychologen vertellen sporters dat ze moeten denken aan het proces, niet aan het resultaat. Zo werkt dat niet bij Mighty Mike. Op dit WK telt echt alleen maar één ding: de titel pakken. Of hij nou tien negendarters produceert of tot aan de finale al zijn partijen wint zonder legs af te staan, dat boeit niet. Hij moet en zal zijn tweede wereldtitel bijschrijven. Dat is hij na een magnifiek 2016, waarin hij al 25 titels veroverde, het enige juiste begin van 2017.

De 29-jarige Reyes doet voor de derde keer mee en bereikte twee jaar terug de derde ronde van het WK Darten. In de eerste ronde was zijn scorend vermogen oké maar niet heel bijzonder en wist hij vooral te overleven door sterk uit te gooien. Hij raakte zestig procent van zijn dubbels, inclusief checkouts van 124 en 130. Lukt dat ook als Michael van Gerwen hem flink onder druk zet?

Wedden op WK Darts

Programma WK Darts

dinsdag 27 december 2016
middagsessie vanaf 14.00 uur
Mensur Suljovic – Mark Webster 3-4
Robert Thornton – Daryl Gurney 3-4
Dave Chisnall – Chris Dobey 4-2

avondsessie vanaf 20.00 uur
Raymond van Barneveld – Alan Norris 4-0
Phil Taylor – Kevin Painter 4-0
Michael van Gerwen – Cristo Reyes 4-2

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top