Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts vandaag: Phil Taylor en Bunting – Van den Bergh live

Voorspellen uitslagen en programma WK Darts vandaag: Phil Taylor bookmakers Getty

WK Darts 2018. Michael van Gerwen heeft gisteravond in Londen eenvoudig de tweede ronde van het wereldkampioenschap darten bereikt. De titelverdediger was met 3-1 te sterk voor zijn landgenoot Christian Kist.

Michael van Gerwen start WK Darts goed

MvG opende meteen met 180 en zette daarmee de toon voor zijn campagne om zijn derde wereldtitel te veroveren. Chistian Kist, die afgelopen jaar te kampen had met een armblessure, gaf goed weerstand en wist zelfs een set uit het vuur te slepen. Voor Van Gerwen werkt dat als een rode lap en daarna kreeg Kist de ontketende furie van Mighty Mike over zich heen, die met 3-1 in sets won.

De volgende wedstrijd voor Van Gerwen is op 22 december en zijn tegenstander wordt James Wilson – die met 3-1 won van de Poolse winnaar van het World Masters, Krzysztof Ratajski.

Phil Taylor en Dimitri Van den Bergh

Vanavond staan er opnieuw vier wedstrijden op het WK Darts speelschema in Alexandra Palace, waarvan er twee heel interessant zijn. De Belgische jeugdwereldkampioen Dimitri Van den Bergh, bijgenaamd ‘The Dreammaker’, neemt het op tegen Stephen Bunting, en Phil Taylor begint zijn afscheidstoernooi tegen het jonge aanstormende talent Chris Dobey.

Voor de 57-jarige Taylor wordt het zijn laatste WK en ook de laatste kans om nog één titel toe te voegen aan zijn imposante reeks van zestien gewonnen wereldkampioenschappen. Ook de moeite waard: Rob Cross, een van de snelst rijzende sterren van dit moment, speelt tegen de winnaar van de voorronde tussen de Japanner Seigo Asada en de Australiër Gordon Mathers.

Voorspellingen WK Darts

Stephen Bunting tegen Dimitri Van den Bergh wordt een mooie wedstrijd. Bunting heeft zijn belofte om na de Lakeside ook het PDC-WK Darts te winnen nog niet ingelost, terwijl Van den Bergh zojuist tot nieuwe wereldkampioen bij de jeugd is gekroond. Twee mannen met woeste ambitie en de odds liggen dan ook niet ver van elkaar af. Bunting (omdat hij ouder is) noteert bij de bookmakers 1.70 voor de winst en de jonge Vlaamse ‘Dreammaker’ 2.20.

Rob Cross bij favorieten

Rob Cross: voor zijn wedstrijd tegen Asada of Mathers zijn nog geen odds bekend omdat die laatsten eerst nog tegen elkaar spelen in een voorronde. Cross is wel een van de mannen om in de gaten te houden. Het is zijn eerste WK Darts en hij staat wel meteen als vijfde genoemd in het lijstje mogelijke winnaars, met odds van 8.00 voor het geval hij de finale haalt.

Of hij die finale haalt hangt ervan af of hij snel zijn draai vindt op het WK, want in Alexandra Palace spelen is een ‘hele andere tak van sport’, iets waarvoor je heel goed moet kunnen schakelen. Als dat lukt, zou een finale haalbaar kunnen zijn.

Wedstrijden WK darts vandaag

Seigo Asada – Gordon Mathers
Stephen Bunting – Dimitri Van den Bergh
Phil Taylor – Chris Dobey
Rob Cross – Seigo Asada/Gordon Mathers

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top