Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts: Na kerst Michael van Gerwen – Adrian Lewis

WK Darts: Na kerst Michael van Gerwen - Adrian Lewis | Getty

Het wereldkampioenschap darts 2019 ligt twee dagen stil en de reden is helder: Kerstmis.. Donderdag gaat het WK darten weer door en wordt begonnen met de achtste finale. In de laatste partij van die avond speelt Michael van Gerwen tegen Adrian Lewis.

Gaat Benito van der Pas verrassen?

Mighty Mike is vooralsnog de enige Nederlander die zich tussen de laatste zestien heeft gewurmd. Benito van de Pas krijgt donderdag in de derde ronde de kans om dat ook te doen. Zijn tegenstander is Toni Alcinas, de Spanjaard die Peter Wright verraste met 3-1. Daar in het vierde kwart van het WK speelschema gaat een zeer verrassende naam in de halve finale opduiken. Wie weet is het Big Ben.

Lastige route op het WK Darts voor Van Gerwen

Wil tweevoudig kampioen Michael van Gerwen zo ver reiken (en hij wil natuurlijk all the way naar zijn derde titel), dan moet hij een ogenschijnlijk lastiger pad bewandelen. Eerst dus Lewis, daarna wellicht James Wade, dan mogelijk Gary Anderson, dan eventueel Rob Cross. Alle (ex-)kampioenen zitten in de bovenste helft van het schema.

Adrian Lewis niet blij met uitbreiding

Adrian Lewis vindt de uitbreiding van het PDC WK Darts geen goed idee. Dit jaar doen er liefst tegen de honderd darters mee. “Terwijl ik naar die oneindige reeks partijen keek bekroop me het gevoel van verveling”, zo geeft de tweevoudig winnaar toe. “Het duurde nu gruwelijk lang voordat ik zelf mijn eerste partij moest spelen. Kijk naar het WK Snooker, daar doen de 32 beste spelers van de wereld aan mee.”

Na kerst begint het WK darten pas echt

Mighty Mike lijkt de mening van Jackpot te delen en verklaart dat na Kerstmis het wereldkampioenschap pas echt begint. Tegen Max Hopp in de tweede ronde werd hij al een beetje wakker geschud. Bij een voorsprong van 3-0 ging hij slordig om met de dubbels, waardoor de Duitser bijna tot 3-2 terugkwam. Nu treft hij dus een man die net als hij twee WK-titels op de schoorsteenmantel heeft staan.

Michael van Gerwen vol bravoure

“Hij zal denken dat hij mij kan verslaan. Hij kan het ook, maar haalt niet het maximale uit zijn mogelijkheden. Een prachtige ontmoeting, ook voor het publiek. Al maakt het mij niet uit tegen wie ik speel”, zegt de Brabander vol bravoure. De onderlinge stand is 33-15 voor de Nederlander, die liefst vijftien van de vorige zestien ontmoetingen won.

Wedden op darten? Michael van Gerwen staat bij de bookmakers op 1.18 voor de winst en Adrian Lewis op 5.00. Het is een best of 7 match en we tippen dat er minstens zes sets nodig zijn. Gokken op ‘Over 5,5 sets’ levert je 2.10 x je inleg op bij bookmaker Mr Green.

Back To Top