Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen – Max Hopp WK Darts: Duitser niet onderschatten

Bookmakers Michael van Gerwen - Max Hopp WK Darts voorspellingen wedden | Getty

Zaterdagavond speelt Michael van Gerwen in de derde ronde van het WK Darts tegen Max Hopp. In de wedstrijd daarvoor zet Jermaine Wattimena zijn schoen tegen de oche als hij Gary Anderson treft.

Big Ben naar derde ronde WK Darts

Gisteren wist Benito van de Pas de derde ronde te bereiken via een zwaarbevochten zege op Jim Long. Het werd 3-2 in sets en in legs uitgedrukt was het 13-11. Kortom, het was veel closer dan een Big Ben in goede vorm zou toe hebben gelaten. Te weinig legs wist hij binnen 15 pijltjes te beslissen. In de volgende ronde speelt hij tegen Toni Alcinas.

Jelle Klaasen uitgeschakeld

In de avondsessie ging Jelle Klaasen pijnlijk onderuit tegen Keegan Brown met 3-1. De voormalige halvefinalist wierp na de gewonnen eerste set dramatisch zwak, mede doordat hij zich ergerde aan het trage tempo van Brown.

Gary Anderson – Jermaine Wattimena

De derde ronde lijkt het eindstation te worden voor Jermaine Wattimena, nu hij het opneemt tegen de tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. Wattimena heeft een bescheiden cv’tje wat betreft spelen op majors en nog nooit wierp hij op die grote toernooien in een partij een gemiddelde van over de honderd.

Voor de Flying Scotsman is dat gesneden koek. Nu de wedstrijden wat langer worden (het gaat in deze match om best of 7 sets) krijgt Anderson, die zijn beste vorm bewaart voor de majors, meer gelegenheid om het klasseverschil uit te drukken.

WK Darts Michael van Gerwen – Max Hopp

Niet onderschatten. Dat zijn de twee woorden die Mighty Mike zichzelf inprent en die hij van zijn omgeving te horen krijgt over Max Hopp. De Duitser stond dit jaar in twaalf partijen op de majors en won er weliswaar niet zoveel, maar zakte nergens door het ijs en zweeft met zijn gemiddelde tussen de 90 en 95.

Michael van Gerwen won de vijf eerdere ontmoetingen en als we alle legs van die clashes bij elkaar optellen is het 29-13 voor de Brabander. Maar Van Gerwen is dit jaar wat minder meedogenloos dan we van hem gewend zijn en de 22-jarige Hopp zit in de lift.

Voorspellingen Michael van Gerwen

Wedden op darten? Gary Anderson staat voor de zege op 1.09 en Jermaine Wattimena op 7.50. Inzetten op een 4-0 voor de Schot levert je 2.25 x je inleg op bij een goede voorspelling.
Michael van Gerwen noteert 1.06 en Max Hopp 10.00. Dit kan best een leuke strijd worden en we tippen dat er minstens vijf sets komen (zet bij de bookmakers in op over 4,5) met odds van 1.70 bij Mr Green.

Programma WK darten vandaag

zaterdag 22 december 2019

Middagsessie 13:30 – 17:30
Ryan Joyce v Alan Norris (R3)
Dave Chisnall v Kim Huybrechts (R3)
Daryl Gurney v Jamie Lewis (R3)

Check Speelschema en Uitslagen WK Darts voor het volledige programma van het toernooi.

Avondsessie 20:00 – 00:00
Ryan Searle v William O’Connor (R3)
Gary Anderson v Jermaine Wattimena (R3)
Michael van Gerwen v Max Hopp (R3)

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top