Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts: Michael van Gerwen in kwartfinale tegen Ryan Joyce

Rematch Mensur Suljovic - Fallon Sherrock op Grand Slam Darts

Vandaag, zaterdag 29 december, worden op het WK Darts alle vier de kwartfinales gespeeld. De avond wordt rond 22:00 besloten door Michael van Gerwen – Ryan Joyce. Opvallend genoeg staan er slechts twee spelers uit ‘s werelds top acht bij de laatste acht.

Rob Cross uitgeschakeld op WK Darts 2019

Vrijdag moesten weer enkele toppers het onderspit delven. James Wade ging onderuit tegen Joyce en regerend kampioen Rob Cross legde het af tegen Luke Humphries, een 23-jarige Engelsman die een jaar geleden nog niet eens door de voorronde heen kwam.

Rob Cross stond 2-0 in sets voor maar miste vervolgens te veel dubbels, al moet worden gezegd dat ‘Cool Hand Luke’ een fenomenaal niveau bereikte en het ook een Cross in topvorm zeer zwaar zou hebben gemaakt. Humphries sloot af met een gemiddelde van 99,7.

Michael van Gerwen – Ryan Joyce

Het zijn interessante tijden in de dartssport. De wereldwijde populariteit groeit rap en een jonge generatie staat op om de oude garde naar huis te werpen. Mighty Mike zit er met zijn 29 jaar tussenin en weet dat met het wegvallen van zoveel hooggeplaatste spelers de weg naar een derde titel alsmaar makkelijker lijkt te worden.

Het moet nu gebeuren; weer een jaar lang op ‘slechts’ twee WK-titels blijven staan terwijl de jonkies oprukken is een horrorscenario.

Ryan Joyce plots in de spotlights

Ryan Joyce is ook een opkomende speler, al is hij inmiddels al 33 jaar. Hij is opkomend in de zin dat hij niet eerder op een groot toernooi de aandacht opeiste. Zijn enige WK darts ervaring tot nu toe is op Lakeside 2017, waarin hij in de eerste ronde sneuvelde. En dit is pas zijn tweede major bij de PDC, na een mislukte Players Championships Finals 2018.

Zijn jaargemiddelde is 91 en met zijn eerste darts kwam hij in 2018 tot 98.8 punten. Mighty Mike doet het wat dat laatste betreft 13 punten per beurt beter.

WK Darts voorspellingen Van Gerwen – Joyce

Wedden op darten? Joyce sluipt door dit WK Darts met gemiddeldes van 88 tot 90, kortom onvoldoende om Mighty Mike te verrassen. Michael van Gerwen staat voor winst op 1.03 en een onverwachte zege van Ryan Joyce levert je 15.00 x je inleg op.

Onze tip is bij de bookmakers inzetten op ‘King of the Oche’. Je wint de weddenschap bij winst, de meeste 180’s en de hoogste check-out voor de Brabander. Het noteert 1.53 bij bookmaker Mr Green.

Programma WK Darts vandaag

Zaterdag 29 december 2019

Middagsessie 13:30-17:00
Nathan Aspinall v Brendan Dolan
Dave Chisnall v Gary Anderson

Check Speelschema en Uitslagen WK Darts voor het volledige programma van het toernooi.

Avondsessie 20:00-00:00
Luke Humphries v Michael Smith
Michael van Gerwen v Ryan Joyce

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top