Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2018: Michael van Gerwen – Rob Cross live

Unibet Masters 2018 darts: Michael van Gerwen - Rob Cross weddenschappen bookmakers Getty

WK Darts 2018. Zaterdagavond staat Michael van Gerwen in de halve finale van het wereldkampioenschap darts tegenover Rob Cross. Om 20:30 gaat de sessie van start met Jamie Lewis tegen Phil Taylor.

Vrijdag speelden Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld een merkwaardige partij. De eerste sets waren rommelig en van een voor hun doen vrij laag niveau. Titelhouder Van Gerwen was qua scorend vermogen ondermaats maar maakte dat goed met klinisch finishen, Barney scoorde afdoende maar maakte een potje van zijn dubbels.

De Nederlandse dartspioniers hadden kansen over en weer en kwamen op 1-1 in sets. Vanaf dat moment kon de dartsfan er eens goed voor gaan zitten en schotelde het duo een prachtige pot voor. Ze sleepten elkaar naar 4-4, waarna Van Gerwen over de sterkste zenuwen bleek te beschikken: 5-4.

Michael van Gerwen – Rob Cross

Voor de Brabantse dartsmachine is het de vijfde keer vijfde keer dat hij minstens de halve eindstrijd van het WK Darts bereikt. Voor Cross is dit onbekend terrein. Sterker nog, de Engelsman is een debutant. En nog sterker: in februari 2017 won Cross voor het eerst een beetje prijzengeld bij de PDC, 250 Britse pond. Nu kan hij minstens 85.000 Pond tegemoet zien en het dubbele als hij de finale bereikt (en 400.000 Pond bij een eindzege).

Tegenstander van formaat

Maar het zijn andere cijfertjes die de darters in hun hoofd hebben zodra ze de oche betreden. Dan gaat het in eerste instantie om treble 20 en daarna om de meest efficiënte manier om te finishen. Het fenomenale aan Cross is dat hij zowel in kleine als grote checkouts uitblinkt. Zo kan je er van op aan dat hij de leg pakt, als hij naar het bord loopt met drie legdarts in de hand.
Michael van Gerwen voorspellingen winnaar wk darts GettyOp dit WK slaagde hij daar alle negentien keer in dat de situatie zich voordeed. En over het hele afgelopen jaar 2017 is Cross het best in het afmaken van 100 plus checkouts. Dat lukt hem in 15 procent van de gevallen.

Van Gerwen is in dit soort lijstjes ook in regel bovenaan te vinden. Zo is Mighty Mike de beste algemene finisher in 2017 met 44,5 procent benutte legdarts (Cross staat op 40,4). En zijn toernooigemiddelde is na de vier eerdere rondes hoger dan dat van de nieuwkomer: 104,5 versus 100,9. Maar het mag duidelijk zijn dat Cross ondanks, of juist dankzij zijn geringe ervaring een tegenstander van formaat is.

Een gokje wagen? Michael van Gerwen won vijf acht van de negen eerdere ontmoetingen en noteert 1.20, Rob Cross 4.40. Lees hier meer: wedden op darts.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Programma WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018
Halve finale, start 20:30 uur

Jamie Lewis – Phil Taylor
Michael van Gerwen – Rob Cross

Back To Top