Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts vandaag: Jermaine Wattimena en Mervyn King – Jan Dekker

Resultaten loting WK Darts 2021 | Tegenstanders Nederlanders

Vandaag zijn er alleen wedstrijden in de tweede ronde van het WK Darts 2019. Vanmiddag om 13.30 uur opent Jermaine Wattimena tegen Michael Barnard en in de avond komt er nog een landgenoot in actie: Jan Dekker speelt tegen Mervyn King.

Nog 4 Nederlanders op WK Darts

Gisteren verdwenen er twee Nederlanders uit het toernooi, waardoor Nederland alleen nog wordt vertegenwoordigd door Dekker, Jermaine Wattimena, Vincent van der Voort en uiteraard Michael van Gerwen. Jeffrey de Graaf bereikte zijn normale niveau niet tegen Noel Malicdem, hij kwam tot een gemiddelde van 78,5 en ging met 3-2 onderuit tegen de Aziaat. Ron Meulenkamp speelde wel een puike pot tegen de titelkandidaat Michael Smith, maar Bully Boy was scherp in het finishen en won met 3-1.

Mervyn King – Jan Dekker WK Darts vandaag

Het vlaggenschip van de dartsbond PDC is nu een week onderweg, toch zijn er enkele spelers die we nog niet voor de oche zagen verschijnen. Een van hen is Mervyn King, die als geplaatste speler direct naar de tweede ronde mocht.

De 52-jarige Engelsman begint aan zijn twaalfde WK van het PDC, precies evenveel als hij er speelde bij die andere bond, de BDO. Op Lakeside heeft hij mooie dingen laten zien: twee finales en ook nog drie halve finales. Op dit WK darten van de PDC gaat het sinds de halve finale in 2009 niet zo lekker meer en op de andere majors is het sinds een kwartfinale op de World Matchplay in 2016 ook al een tijdje wachten op een opvallende prestatie.

King geen makkie voor Dekker

Maar dat betekent niet dat Mervyn King een makkelijke prooi is. Integendeel: de veteraan behoort weliswaar niet (meer) tot de dartstop, maar bereikt wel een constant niveau, zal van zenuwen al lang geen last meer hebben en speelt het spelletje simpelweg omdat hij er plezier in heeft.

Gemiddeldes gelijk

Over heel 2018 heeft hij een gemiddelde per drie pijlen van 92,5 en toevallig is dat precies ook het moyenne van Jan Dekker. Laatstgenoemde zal vooral opgelucht zijn dat hij de match tegen Lisa Ashton positief afsloot, want niemand wil bekend staan als ‘die ene darter die van een vrouw verloor’.

Gokken op Mervyn King – Jan Dekker

Wedden op darten: Mervyn King staat bij de bookmakers op 1.74 voor de winst en Jan Dekker op 2.10. Wil je het heel voorzichtig spelen, zet dan in op de +1,5 sets handicap voor King voor 1.27 (dus dan gok je op alle uitslagen behalve 0-3 of 1-3 in sets voor Dekker). Wedden op 3-1 in sets voor King levert een vette 4.33 x je inleg op.

Wattimena is met 1.44 dik favoriet in zijn partij tegen Barnard (2.80).

Programma WK Darts donderdag

Middagsessie 13:30 – 17:30
Jermaine Wattimena v Michael Barnard (R2)
Alan Norris v Steve Lennon (R2)
Stephen Bunting v Luke Humphries (R2)
Steve Beaton v Chris Dobey (R2)

Check Speelschema en Uitslagen WK Darts voor het volledige programma van het toernooi.

Avondsessie 20:00 – 00:00
Cristo Reyes v Rowby-John Rodriguez (R2)
Mervyn King v Jan Dekker (R2)
Adrian Lewis v Ted Evetts (R2)
Mensur Suljovic v Ryan Searle (R2)

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top