Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts: Jelle Klaasen – Keegan Brown en Benito van de Pas – Jim Long

Bookmakers voorspellingen WK Darts Jelle Klaasen - Keegan Brown en Benito van de Pas - Jim Long | Getty

Vandaag halen twee Nederlandse darters hun pijlen uit het doosje op het WK darts te Londen. In de middag probeert Benito van de Pas de derde ronde te bereiken ten koste van Jim Long. In de avond krijgt Jelle Klaasen te maken met Keegan Brown.

Jan Dekker uitgeschakeld, Wattimena door

Donderdag boekte Jermaine Wattimena een eenvoudige overwinning op Michael Barnard: 3-0. Een hoog niveau bereikten beide heren echter niet. Het duurde bijvoorbeeld tot het begin van de derde set tot Wattimena een leg uitgooide binnen vijf beurten (veertien pijlen).

In de avond hadden Jan Dekker en Mervyn King de grootste moeite met het finishen. King liet Dekker keer op keer terugkomen in de wedstrijd door het laatste pijltje in de buitenring te missen. In de laatste twee legs produceerde Jan Dekker echter zoveel afzwaaiers dat King genoeg pogingen kreeg om de 3-2 in sets op het scorebord te zetten.

WK Darts vandaag: Benito van de Pas – Jim Long

Tilburger Van de Pas, bijgenaamd Big Ben, is pas 25 jaar en heeft nog een lange dartstoekomst voor zich. Toch is het zorgwekkend dat hij stagneert en al met al nog geen opvallend resultaat op een major heeft bereikt. Hij kwam in 2018 uit op vier tv darttoernooien en won daarin maar een potje, terwijl zijn gemiddelde geen enkele keer boven de 87 uitkwam. Da’s niet goed genoeg om in de PDC bij de top te horen.

Big Ben moet dit kunnen winnen

De Canadees Jim Long, 50 jaar en voor de tweede keer present op het PDC WK Darts, heeft verder geen enkele ervaring op grote toernooien en produceerde in de openingsronde een gemiddelde van 75. Ook met een mindere dag moet Big Ben dit kunnen winnen.

Jelle Klaasen – Keegan Brown

De 34-jarige Jelle Klaasen won in 2006 het WK van de BDO (Lakeside) en was in 2016 een halvefinalist op dit toernooi. The Cobra wordt echter keer op keer teruggeworpen door fysieke problemen en heeft geen lekker jaar achter de rug. Op tv-toernooien verloor hij zesmaal op rij in de eerste ronde en hij heeft ook in korte partijen moeite om zijn gemiddelde boven de grens van 90 te krijgen.

De 26-jarige Keegan Brown oogt momenteel stabieler, heeft een hoger jaargemiddelde (92,5 versus 89) liet vorig jaar op de Grand Slam of Darts nog fraaie dingen zien met gemiddeldes van boven de 100.

Voorspellingen Jelle Klaasen en Van de Pas

Wedden op darten vandaag? Benito van de Pas staat bij de bookmakers voor de winst genoteerd op 1.18 en Jim Long op 4.70. 3-0 voor Big Ben is onze tip voor 2.50 x je inleg. Keegan Brown staat op 1.60 om af te rekenen met Jelle Klaasen, die voor een zege 2.30 noteert. We tippen 3-1 in sets voor de Engelsman op 4.50.

Programma WK darten vandaag

Vrijdag 21 december 2019

Middagsessie 13:30 – 17:30
Benito van de Pas v Jim Long (R2)
John Henderson v Gabriel Clemens (R2)
Steve West v Richard North (R2)
Kyle Anderson v Noel Malicdem (R2)

Check Speelschema en Uitslagen WK Darts voor het volledige programma van het toernooi.

Avondsessie 20:00 – 00:00
Ian White v Devon Petersen (R2)
Jelle Klaasen v Keegan Brown (R2)
Gerwyn Price v Nathan Aspinall (R2)
Jonny Clayton v Dimitri van den Bergh (R2)

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top