Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2018 Michael van Gerwen – Christian Kist live

Michael van Gerwen WK Darts kampioen voorspellingen bookmakers Getty

WK Darts 2018. Vandaag begint Michael van Gerwen met het verdedigen van zijn wereldtitel in het Londense Alexandra Palace waar vanavond het WK-dartsfestijn losbarst. Het is ook het begin van het laatste professionele dartstoernooi van Phil Taylor voordat hij zijn dartspijlen aan de wilgen hangt.

WK Darts 2018 Michael van Gerwen

Regerend wereldkampioen Michael van Gerwen begint zijn campagne voor een derde ‘Ally Pally’-titel op de openingsavond van het WK darten. Hij speelt zijn eerste wedstrijd tegen landgenoot Christian Kist. De voormalig Lakeside-kampioen heeft het hele jaar met zijn arm geworsteld maar heeft zich ondanks het blessureleed toch weten te plaatsen voor het PDC WK Darts.
Dat hij Van Gerwen nu al tegenkomt, is daarom extra zuur, want het betekent vrijwel zeker de kortste weg terug naar huis. Van Gerwen is favoriet bij de bookmakers om de titel op 1 januari te winnen.

Christian Kist PDC WK Darts 2018 voorspellingenDat Michael van Gerwen Kist met gemak zal verslaan, daarover zijn de bookies het eens: Van Gerwen noteert 1.01 bij Mr Green en Kist heeft 17.00 staan voor de winst in deze partij. Voor deze wedstrijd heeft de bookmaker ook nog een ‘special’: De odds zijn 4.50 dat dit de wedstrijd zal zijn waarin vanavond de meeste 180’s worden gegooid.

Favoriet

“Ik heb vorig jaar een bijzonder WK gespeeld en ik wil dat gevoel voortzetten,” zei Van Gerwen. “Dit is het grootste toernooi in darts en het betekent zoveel om het te winnen. Er zal veel druk op mij worden uitgeoefend, maar daar ben ik goed in en ik begin eraan te wennen. Iedereen speelt nu goed, maar ik geloof in mezelf en ik moet me concentreren op mijn eigen spel. Ik kan me alleen op Christian concentreren omdat hij in het verleden heeft laten zien hoe goed hij kan zijn als hij zijn dag heeft. Hij heeft wat blessureproblemen gehad, dus ik weet niet wat hij zal doen, maar ik moet me op mezelf concentreren en ervoor zorgen dat ik geen fouten maak,” aldus Van Gerwen die 1.73 voor de titel noteert.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Ronny Huybrechts

Wayne Mardle verwacht overigens veel van Ronny Huybrechts. Hij noemt hem een ‘geslepen’ speler in zijn column op Sky Sports, Mardle voorspelt ook dat broer Kim Huybrechts de halve finales gaat halen en dat hij – of Gary Anderson – zelfs de finale zal halen. “Mijn geld zet ik op Kim en als ik win verdien ik meer dan hij”, aldus Mardle.

Ronny Huybrechts WK Darts 2018 GettyRonny Huybrechts is niet bepaald een ‘high flyer’ in de dartswereld. De Belg haalt meestal een gemiddelde van 90 “want dat is wat hij doet”, zei Mardle. Ronny speelt maandag zijn eerste wedstrijd tegen Daryl Gurney. “We weten dat je met gemiddelden niet wint, maar Gurney zal heel goed moeten spelen. Ronny is een lastige klant omdat hij de uitstraling heeft dat hij niet goed is, maar het is een geslepen mannetje. Hij voelt zich prettig als hij onder druk staat en hééft het vermogen als de nood aan de man is. Ik zie dit met 3-2 eindigen. De als nummer 4 geplaatste gaat eruit”, aldus Mardle, die Van Gerwen het toernooi overigens zonder problemen ziet winnen.

Programma WK Darts

Donderdag 14 december 2017 (20.00 uur NL’se tijd)
Steve Beaton v William O’Connor
James Wilson v Krzysztof Ratajski
Michael van Gerwen v Christian Kist
Gerwyn Price v Ted Evetts

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top