Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2019: eerste partij Michael van Gerwen en 2de ronde Noppert

WK Darts 2019 Michael van Gerwen bookmakers voorspellen | Getty

Vanavond speelt Michael van Gerwen zijn eerste partij op het WK Darts. Toch is het al een wedstrijd in de tweede ronde. Als geplaatste speler krijgt de Nederlander in de eerste ronde een bye. In de middag neemt Danny Noppert het op tegen de Duitser Max Hopp.

Zowel Van Gerwen als Noppert zijn bij de bookmakers favoriet voor de winst. Onderaan meer over kansen van de Nederlanders vandaag.

Max Hopp – Danny Noppert

Danny Noppert kwam zonder kleerscheuren de openingsronde door via een 3-0 zege op Royden Lam. De Fries kwam tot een gemiddelde van 96 en toonde daarmee aan dat hij klaar is voor het echte werk. Dit is zijn eerste deelname aan het WK darten van de PDC, nadat hij twee jaar terug al tweede werd op het BDO WK.

De 22-jarige Max Hopp is nog niet echt doorgebroken, maar hij is nog jong zat om zijn potentie waar te maken en die halve finale op het recente European Championship was wellicht een voorbode van nog fraaiere prestaties. Maar dit jaar bleef hij wel wat steken of zelfs achteruit gaan in zijn ontwikkeling. Zo heeft hij van alle deelnemers slechts het 41e beste jaargemiddelde (91,7).

Michael van Gerwen – Alan Tabern

Mighty Mike is in 2018 wat minder wurgend dominant als in de jaren daarvoor, wel voert hij alle statistische categorieën aan. Beste gemiddelde, beste eerste negen darts gemiddelde, beste uitgooipercentage: telkens staat de Brabander bovenaan de lijstjes.

De 52-jarige Tabern is weliswaar een veteraan, maar niet eentje met een lange lijst piekmomenten. Toch stond hij op het WK Darts ooit in de kwartfinale, in 2007. Verder weet hij zich zelden voor de majors te plaatsten en had hij in de eerste ronde alle moeite met Raymond Smith (3-2).

Voorspellingen WK Darts 2019

Wedden op darten vandaag? Michael van Gerwen staat op 1.01 en Alan Tabern op 21.00. De enige manier om nog iets uit deze match te peuren is door te voorspellen dat Mighty Mike wint, de meeste 180’s scoort en het beste finishpercentage boekt voor 1.44 x je inleg.

Gokken op een zege van Danny Noppert levert je 1.80 x je inleg op en inzetten op winst Max Hopp 2.00. We verwachten dat de maximale 5 sets gespeeld moeten worden: ‘over 4,5 sets’ noteert 2.48 bij bookmaker Mr Green.

Programma WK Darts vandaag

Zaterdag 15 december 2019

Middagsessie 13:30-17:30
Richard North v Robert Marijanovic (R1)
Mickey Mansell v Jim Long (R1)
Josh Payne v Jeff Smith (R1)
Max Hopp v Danny Noppert (R2)

Avondsessie 20:00-00:00
Toni Alcinas v Craig Ross (R1)
Ryan Searle v Stephen Burton (R1)
Keegan Brown v Karel Sedlacek (R1)
Michael van Gerwen v Alan Tabern (R2)

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top