Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Unieke kans voor Benito van de Pas – Brendan Dolan op WK Darts 2019

Woensdag op het WK Darts: Benito van de Pas en Ron Meulenkamp

Vandaag, vrijdag 28 december, worden er zes partijen in de vierde ronde van het WK Darts gespeeld. Benito van de Pas krijgt de kans om tegen Brendan Dolan een plekje in de kwartfinale te boeken. Michael van Gerwen verzekerde zich al van een langer verblijf in het Londense Alexandra Palace door donderdagavond de ex-wereldkampioen Adrian Lewis te verslaan: 4-1.

Michael van Gerwen genadeloos op WK Darts

Mighty Mike, evenals Lewis tweevoudig darts wereldkampioen, liet een uitstekend niveau zien tegen de man die hij al zevenmaal op rij had verslagen. Hij miste weliswaar een checkout om op 3-0 in sets te komen, waarna Jackpot zich vastbeet in de partij en zelfs kansen had om het 2-2 in sets te maken. Maar daarna trok de Brabander de partij weer genadeloos hard naar zich toe, onder meer met twee elfdarters en een twaalfdarter. Hij sloot de confrontatie af met een duizelingwekkend hoog gemiddelde van 108,1 en een finishpercentage van 44 procent (14 uit 32).

Benito van de Pas – Brendan Dolan

Ook Benito van de Pas, een provinciegenoot van Van Gerwen, kwam gisteren in actie in het steevast uitverkochte Ally Pally. Big Ben versloeg Toni Alcinas met 4-1 en dat gaf uiteraard reden tot vreugde. Na een mager 2018 staat Van de Pas toch maar mooi in de achtste finale van het WK Darts 2019. Maar we moeten eerlijk zijn en zeggen dat zijn spel niet volstaat om te blijven winnen. Een gemiddelde van 85,7, zoals tegen de Spanjaard, is zeker in korte partijen onvoldoende om toppers aan het wankelen te krijgen.

Unieke kans voor Big Ben en Dolan

De vraag is of Dolan zo’n topper is. De 45-jarige Noord-Ier behoort in zijn elfde deelname voor het eerst tot de laatste zestien van het WK darten en heeft een jaargemiddelde van 92. Wel is hij een van de betere finishers en won hij twee van de vorige drie ontmoetingen met Van de Pas. Dolan versloeg in de vorige ronde Mervyn King en zal evenals Van de Pas aanvoelen dat ze in hun deel van het WK Darts speelschema een unieke kans maken om door te stomen naar de halve finale.

Voorspellingen darts

Wedden op darten? Benito van de Pas staat op 2.75 en Brendan Dolan op 1.45. We tippen dat er minstens zes van de maximaal zeven sets gespeeld gaan worden. Een goede voorspelling levert je 1.60 x je inleg op bij de bookmakers.

Programma WK Darts vandaag

Vrijdag 28 december 2019

Middagsessie 13:30
Nathan Aspinall v Devon Petersen
Benito van de Pas v Brendan Dolan
Ryan Joyce v James Wade

Check Speelschema en Uitslagen WK Darts voor het volledige programma van het toernooi.

Avondsessie 20:00 – 00:00
Ryan Searle v Michael Smith
Jamie Lewis v Dave Chisnall
Rob Cross v Luke Humphries

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top