Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2018: Michael van Gerwen gaat door barrières heen

WK Darts 2018: Michael van Gerwen gaat door barrières heen

WK Darts 2018. Op 14 december begint het wereldkampioenschap darts. Tweevoudig kampioen Michael van Gerwen kan met een derde titel de acceptatie van de sport een handje helpen.

Momenteel staat Mighty Mike in een groepje van vier spelers met twee titels. Daar torent Phil Taylor bovenuit met maar liefst veertien titels op het WK van de bond PDC. Daarnaast werd de werper uit Stoke ook viermaal tweede, dus hij stond maar liefst 18 van de 24 keer dat het toernooi plaatsvond in de finale.

Derde WK-titel noodzakelijk

De Loting WK Darts 2018 eerste ronde

Sinds 2015 is de Brabander schier onklopbaar en inmiddels staat hij op 24 majors, de hoogste categorie toernooien. Op het lijstje met majors staat hij in niemandsland, want Taylor is met 84 stuks voorlopig buiten bereik, terwijl hij weinig te dulden heeft van achtervolgers James Wade en Raymond van Barneveld met acht. Kortom, niemand zal moeite hebben met de stelling dat Van Gerwen na Taylor de tweede beste darter ooit is, maar een derde WK-titel is dan wel noodzakelijk.

Respect en waardering voor Darts

Ondertussen krijgt de dartssport meer respect en waardering vanuit andere sporten, journalistieke hoek en prijzengala’s. De nieuwe generatie spelers ziet er heel wat flitsender en atletischer uit dan kroegtijgers als Andy Fordham. De PDC maakt een gelikt spektakel van zijn evenementen, het prijzengeld is zeer lucratief en het besef dringt door dat het toch behoorlijk lastig is om vanaf 2,37 meter afstand een pijl in een piepklein vakje te gooien.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Zo is Van Gerwen op de shortlist gezet voor de verkiezing van Sportman van het Jaar, al bleek hij zondag niet bij de uiteindelijke drie genomineerden te horen. Ook is hij door de Britse omroep BBC genomineerd voor de prijs ‘Overseas Sports Personality of the Year’. Zijn concurrenten zijn Tom Brady, Roger Federer, Katie Ledecky, Tatyana McFadden en Sally Pearson. Alleen Britten mogen stemmen. Gezien zijn triomf op Wimbledon 2017 kan Federer de onderscheiding eigenlijk niet mislopen.

Ware sportliefhebbers halen hun neus op voor zulke prijzen. Presteren doe je op het strijdtoneel van je sport, niet in een driedelig pak tijdens een prijzengala. En dat gaat Mighty Mike dus vanaf de veertiende weer doen op het WK Darts in Ally Pally, Londen.

Bekijk het WK Darts 2018 speelschema en uitslagen.

Wedden op WK darts 2018

Peter Wright is door zijn ziekenhuisopname vanwege problematische galstenen weggezakt op de favorietenlijst van bookmaker Mr Green. De Schot was tweede favoriet maar nu op @12.00 vierde favoriet. Topkandidaat blijft natuurlijk Michael van Gerwen op @1.67 en dat is een prima notering gezien zijn dominantie. Lees meer over wedden op darten.

Back To Top