Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2017 start vandaag: de druk op Michael van Gerwen is enorm

Uitslag Loting WK Darts 2020: wellicht Van Gerwen - Klaasen en Van Barneveld - De Zwaan

Het WK Darts gaat vanavond eindelijk van start! Kan topfavoriet Michael van Gerwen zijn buitengewone jaar met 25 overwinningen bezegelen met een wereldtitel? Of kan Gary Anderson zich voor het derde jaar op rij tot wereldkampioen kronen?

Ook zijn er aanstormende talenten zoals Michael Smith, Benito van de Pas, Ricky Evans of Mensur Suljovic die in staat zijn om voor een schok te zorgen. Het kan allemaal want dit is het World Darts Championship 2017. En het begint vandaag!

WK Darts 2017 – Michael van Gerwen

Van Gerwen is topfavoriet bij aanvang van het wereldkampioenschap in het Londense Alexandra Palace. Vorig jaar vloog hij er in de derde ronde uit na een nederlaag tegen Raymond van Barneveld. Ondanks zijn imposante lijst met overwinningen, werd Van Gerwen pas één keer wereldkampioen darten – in 2013 – en dat was het begin van zijn carrière als beste darter ter wereld. Het afgelopen jaar was hij niet te verslaan met 25 overwinningen. Maar het WK is andere koek, de druk is enorm. En er wordt in sets gespeeld, wat voor Michael van Gerwen toch lastiger is.

“De bovenste helft van de loting, mijn helft, gaat moeilijk worden, heel lastig, maar dat maakt niet uit . Als je de World Championship wilt winnen, moet je iedereen en alles verslaan,” zei Mighty Mike tegen de PDC. “Al die druk ligt nu op mijn schouders – maar wat maakt het uit? Ik speel nu al vier jaar met die druk op mijn schouders!”

Drie keer winst Anderson onmogelijk

Van Gerwen begint zijn toernooi op zaterdag en speelt tegen de winnaar uit de kwalificatiepartij tussen de Canadees Ross Snook en de Fin Kim Viljanen. Winnen “dat is mijn hoofddoel voor dit jaar. Ik ben er klaar voor. Ik voel me goed,” aldus van Gerwen. “Ik verwacht te gaan winnen want elk ander resultaat zou voor mij een ramp zijn”.

Gary Anderson mag als heersend kampioen als eerste van de grote kanonnen het podium betreden om zijn wereldtitel voor het derde jaar op rij te behouden. De Schot heeft goede hoop dat het lukt, maar weet dat het een bijna onmogelijke opdracht is. “Als ik nooit meer een wereldkampioenschap zou winnen, ben ik heel blij met wat ik heb bereikt,” zei de 46-jarige Anderson. “Om het één keer te winnen was moeilijk genoeg, om het twee keer te winnen was zelfs nog moeilijker, drie keer zou wel eens onmogelijk kunnen zijn, maar ik kijk er naar uit,” aldus de Flying Scotsman.

Smith – Evans wordt spannend

Andersons eerste tegenstander in ‘Ally Pally’ is Mark Frost, de nummer 76 van de PDC Order of Merit. Het wordt de eerste keer ooit dat deze twee mannen tegen elkaar spelen. Frost staat op het podium in deze bijzondere ‘opener’ omdat hij winnaar werd van de PDC World Championship Qualifiers. Frost heeft nog geen echt noemenswaardige dartstoernooien gewonnen, behalve wat regionale toernooien en zijn beste resultaten tot nu toe waren drie toernooizeges in de PDC Challenge Tour England in 2014.

Ook de partij tussen Michael Smith en Ricky Evans belooft een spannende match te worden. Smith, de genadeloze oud-wereldkampioen bij de jeugd die het opneemt tegen het opkomende talent Evans. Ze troffen elkaar zes keer eerder en Smith elk van die partijen. Maar de laatste keer dat ze elkaar tegenkwamen is al bijna drie jaar geleden, en dus wordt het spannend om te zien als deze jonge mannen opnieuw de krachten meten.

Voorspellingen WK Darten 2017

Gary Anderson is uiteraard de grote favoriet in zijn partij tegen Mark Frost. De Schot noteert 1.05 tegen 11.00 voor Frost bij 888sport. En dus is het boeiender om naar andere weddenschappen te kijken.

Wordt er in deze match een 170 checkout gegooid? Dan ontvang je jouw inzet x 12.00! Of voorspel de speler met de hoogste checkout: Anderson (1.20), Frost (4.50) of beide spelers scoren even hoog (26.00).

Michael Smith is met 1.40 favoriet om opnieuw te winnen van Ricky Evans die 2.95 noteert. Je leest hier meer: wedden op darts.

Programma WK Darts

Voorronde + eerste ronde
Donderdag 15 december 2016 – 20.00 uur

Jamie Caven (29) v Kevin Painter
Jamie Lewis (30) v Mick McGowan
Gary Anderson (2) v Mark Frost
Michael Smith (11) v Ricky Evans

Zie hier het volledige speelschema WK Darts 2017. De eerste ronde duurt tot en met 22 december. De tweede ronde begint op de 23e en duurt tot en met 28 december, de derde ronde wordt op 28 en 29 december gespeeld, de kwartfinales op de 30e, de halve finales op 1 januari en de grote finale ten slotte op 2 januari 2017. In totaal is er een bedrag van £1.65 miljoen aan prijzengeld, waarvan £350.000 voor de winnaar is. Voor een negendarter is er een bonus van £5,000 bonus en William Hill, de hoofdsponsor van het WK Darts, betaalt per negendarter ook nog eens £9,000 aan de Britse Parkinson stichting.

Back To Top