Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2017 LIVE vandaag: Raymond van Barneveld – Robbie Green

World Cup of Darts 2017 vandaag live: wedden op Nederland tegen USA

Dinsdag speelt Raymond van Bareveld in de tweede ronde van het WK Darts 2017 in Londen tegen Robbie Green. Barney werd tien jaar geleden voor het eerst en voorlopig laatst de wereldkampioen bij de bond PDC. Voor de Hagenaar komt Christian Kit in actie tegen Brendan Dolan.

Brendan Dolan – Christian Kist

De dertigjarige Kist uit Vroomshoop maakt sinds 2014 deel uit van de PDC en dit wordt zijn derde deelname aan het WK darts. De tweede ronde in 2016 was zijn beste prestatie tot nu toe. Het palmares van Kist is toch wat mager gevuld sinds hij in 2012 Lakeside won, het grootste toernooi van de bond BDO. Hij staat 38e op de ranglijst van de PDC en bereikte pas onlangs voor het eerst de kwartfinale van een groot PDC-toernooi (Players Championship Finals).

De 43-jarige Noord-Ier Dolan stond in vijf van zijn negen eerdere WK’s in de tweede ronde, maar daar bleef het tot nu toe dan ook bij. Ook hij moest het in de afgelopen jaren op de grote toernooien doen met een kwartfinale (Grand Slam of Darts 2016). Ook de nummer 23 van de ranking kan dus wel een groot, opvallend resultaat gebruiken om verder in 2017 op te bouwen. De onderlinge stand is 3-1 voor Dolan.

Raymond van Barneveld – Robbie Green

Er is een bepaalde rust over Barney heen gekomen. De veteraan weet inmiddels wel wat zijn plek in de darts historie is. Het cv van Phil Taylor en Michael van Gerwen zal hij nooit meer gaan evenaren en omdat hij geen zin meer heeft om de elke week in actie te komen, is hij op de ranking gezakt naar plek twaalf.

Maar Barney weet dat hij op zijn dag iedereen kan verslaan, zoals begin dit jaar, toen hij Van Gerwen er in de derde ronde van het WK al uit knikkerde. Sinds de Premier League Darts in 2014 speelde Barney slechts een grote finale (The Masters 2015). Maar op het WK bleef hij een geduchte opponent: hij behoorde in drie van de vorige vier jaar tot de laatste vier.

De 42-jarige Green debuteert op dit WK. Dit is zijn tweede periode bij de PDC, waar hij plek 43 bezet op de ranglijst. Beide heren wonnen een van de twee onderlinge duels.

Wedden op WK Darts

Programma WK Darts 2017 vandaag

Volledig Speelschema WK Darts 2017
Dinsdag 20 december 2016, 20:00 tot 00:00
Boris Koltsov – Dragutin Horvat (P) 1-2
Brendan Dolan (23) – Christian Kist 3-1
Raymond van Barneveld (12) – Robbie Green 3-0
Simon Whitlock (17) – Dragutin Horvat 3-0

Back To Top