Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2017: Klaasen, Van de Pas en Van Barneveld vandaag live aan de oche

WK Darts 2017: Klaasen, Van de Pas en Van Barneveld vandaag live aan de oche

Gisteren wonnen zowel Michael van Gerwen als Raymond van Barneveld hun partij en vandaag staan er drie Nederlanders en een Belg aan de oche: Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld, Benito van de Pas en Kim Huybrechts.

Van Barneveld en Van Gerwen door naar derde ronde

Raymond van Barneveld had nauwelijks moeite met Alan Norris. Hij won de eerste drie sets zonder een leg weg te geven. Pas in de vierde set begon ‘Chuck’ te spelen, pakte een aantal legs en dreigde de set zelfs nog bijna te winnen. Barney herstelde zich en liet dat niet gebeuren. Hij won met 4-0.

Van Gerwen had het duidelijk moeilijker met zijn opponent Cristo Reyes. De Spanjaard verkeerde in de vorm van zijn leven en Van Gerwen moest er hard voor knokken om hem de baas te blijven. Reyes gooide een tiendarter haalde een gemiddelde van 106,1, wat hoger was dan dat van Van Gerwen, en ook zijn percentage op de dubbels van 57% was beduidend beter. Van Gerwen won met 4-2 in sets, met 3-0, 0-3, 3-2, 3-1, 2-3 en 3-2.

Vandaag drie Nederlanders en een Belg aan de oche in Alexandra Palace

‘s Middags begint het WK Darts met de laatste wedstrijden van de tweede ronde waarin Jelle Klaasen tegen Brendan Dolan speelt en Kim Huybrechts teen Max Hopp. In de avond worden de eerste twee wedstrijden uit de derde ronde gespeeld en daarin staan er twee Nederlanders op het podium: Benito van de Pas en Raymond van Barneveld.

Jelle Klaasen – Brandon Dolan

De heren Klaasen en Dolan speelden al acht keer eerder tegen elkaar. Dolan won vijf keer en Klaasen pakte drie van de partijen. Dat waren de laatste drie en die vonden allemaal in 2015 plaats. Klaasen is als tiende geplaatst en Dolan als 23ste en daarmee is Klaasen duidelijk favoriet – ook bij de bookies. 888Sport noteert voor 1.30 Klaasen en 3.60 voor Dolan

Kim Huybrechts het opneemt tegen de Duitser Max Hopp. Huybrechts beleeft niet zijn beste jaar in darts en Hopp kan in vlagen verrassen. Zo verraste hij Huybrechts in 2015 tijdens de UK Open door de Belg al vroeg in het toernooi met 9-7 te verslaan. De andere twee keer dat de mannen elkaar tegenkwamen (beide in 2015), won Huybrechts – de laatste keer zelfs met een 6-0 whitewash.

Gary Anderson – Benito van de Pas

Benito van de Pas speelt tegen Gary Anderson, de titelverdediger en tweevoudig wereldkampioen. Van de Pas is een van de opkomende talenten binnen de PDC en hij is een van de spelers die voor een stunt kan zorgen en voorkomen dat Anderson een derde wereldtitel op rij kan winnen. Uiteraard is Anderson favoriet, met odds van 1.13. Van de Pas noteert 6.00 voor de stunt bij 888Sport.

WK Darts 2017: Adrian Lewis – Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld won gisteren met 4-0 van Alan Norris en mag vandaag meteen weer aan de oche verschijnen voor, inmiddels, de derde ronde waarin hij tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis ontmoet. Afgelopen jaar kwam hij Lewis ook tegen, in de halve finale. Toen was de Engelsman te sterk. “Woensdag gaat het echte werk beginnen”, vindt Van Barneveld. “Vorig jaar was Lewis mijn Waterloo, hopelijk valt alles nu wel mijn kant op,” aldus de Hagenaar. Lewis is als vijfde geplaatst. De mannen speelden door de jaren heen al heel veel keren tegen elkaar en de stand daarin is 32 – 21 in het voordeel van Barney. Twee keer was er ook gelijkspel. Van alle partijen vanavond, is dit de match waarin de tegenstanders het meest aan elkaar zijn gewaagd. 888Sport noteert dan ook 1.95 voor Lewis en Barney noteert 1.85, waarmee de vijfvoudig wereldkampioen licht in het voordeel is.

Wedden op WK Darts 2017

Programma WK Darts

woensdag 28 december 2016
Middagsessie, tweede ronde vanaf 14.00 uur
Kim Huybrechts – Max Hopp 4-0
James Wade – Steve Beaton 4-1
Jelle Klaasen – Brendan Dolan 4-0

Avondsessie vanaf 20.00 uur
Peter Wright – Jamie Lewis 4-0

Derde Ronde
Gary Anderson – Benito Van de Pas 4-2
Adrian Lewis – Raymond van Barneveld 3-4

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top