Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2017: revanche Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld LIVE

WK Darts 2021 begint vandaag met regerend kampioen Peter Wright

Vandaag rond 22:00 uur speelt Michael van Gerwen tegen Raymond van Barneveld in de halve finale van het WK Darts 2017. Daarvoor, om 20:00 uur, strijden Peter Wright en Gary Anderson in een Schots onderonsje om een finaleplaats.

Donderdag was niet zo’n succesvolle dag voor darters buiten Schotland en Nederland. De drie resterende Engelse darters en een Noord-Ierse deelnemer moesten het veld ruimen, waardoor nu voor het eerst ooit geen enkele Engelsman te vinden is bij de laatste vier van het PDC WK Darts.

Gary Anderson – Peter Wright

Dat Wright en Anderson opduiken in de halve finale is geen verrassing. Gary Anderson is immers de kampioen van 2015 en 2016, terwijl Peter Wright nog finalist was in 2014 en een ijzersterk jaar achter de rug heeft.

James Wade wordt wel eens de beste speler die nooit wereldkampioen werd genoemd, maar Wright is zonder twijfel de beste darter die nooit een major won. Finales waren er wel: naast die verloren finale (tegen Michael van Gerwen) ook nog de finales van het UK Open 2016 en 2015, en alleen al dit jaar nog drie halve finales op majors.

De 46-jarige Snakebite is klaar voor de doorbraak naar grote prijzen. Maar in landgenoot Anderson treft hij een speler zonder zwakke plekken, die op dit podium in Ally Pally te Londen nu al zestien partijen op rij ongeslagen is. Beide mannen kunnen gemiddeldes van dik honderd realiseren, ook in langere matches, dus een lange partij met lange sets ligt in het verschiet.

Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld

De derde ronde van het WK Darts vorig jaar zal Van Gerwen nog lang hebben achtervolgd. Achter de schermen van Alexandra Palace, en ook thuis, zal hij nog menig vuilnisbak omver hebben geschopt van woede. Na de verloren wedstrijd tegen Barney is het nu tijd voor revanche.

Mighty Mike speelt tot nu toe een vlekkeloos WK darten, telkens met puike gemiddeldes en weinig verslappingen. Maar het niveau van de concurrentie neemt toe, mede natuurlijk ook omdat de kale Brabander hen daartoe dwingt. Het gat tussen ’s werelds nummer een en de rest is geslonken.

Maar toch, ondanks dat heftige gespartel won Michael van Gerwen zijn drie vorige rondes met een totaalscore van dertien gewonnen en vier verloren sets. Raymond van Barneveld deed dat met dertien versus zes en alleen tegen Norris behaalde hij een moyenne van over de honderd.

Wedden op WK Darts

Programma WK Darts 2017

Halve finales zondag 1 januari – 20:00
Gary Anderson – Peter Wright 6-3
Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld 6-2

Het WK Darts 2017 wordt live uitgezonden op RTL7. Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top