Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2017: eerste partij Michael van Gerwen tegen Kim Viljanen

WK Darts 2017 Michael van Gerwen tegen Snook of Viljanen Getty

Update: Inmiddels is bekend dat Kim Viljanen het vanavond opneemt tegen Van Gerwen.
Viljanen won met 0-2 van Ross Snook.

Michael van Gerwen weet vanmiddag pas wie hij ’s avonds treft in de openingsronde van het WK Darts. De kampioen van 2014 weet wel dat het de winnaar zal zijn van de partij tussen Ross Snook en Kim Viljanen.

De 24e editie van het wereldkampioenschap darts van de bond PDC is donderdag gestart. De vertrouwde locatie is het Alexandra Palace (Ally Pally) te Londen. Vrijdag kwam de eerste Nederlander in actie. Jerry Hendriks overleefde de voorronde, maar ging daarna met 3-0 ten onder tegen Peter Wright.

WK Darts 2017 – Michael van Gerwen

De avondsessie wordt afgesloten door de partij tussen ’s werelds beste darter en een kwalificant. Dat klinkt op voorhand als een ongelijke strijd. Toch hoeft het niet zo uit te pakken. In de eerste ronde gaat het om best of five sets en zo’n kort formaat maakt de kans op verrassingen groter. Het setsysteem trouwens ook, want daardoor wordt immers niet elke verloren leg direct uitgedrukt in de eindstand.

Op Michael van Gerwen rust een enorme druk. Hij won in 2016 25 toernooien, een record. Hij gooide het hoogste volume aan prijzengeld ooit bij elkaar. Nu al is hij na Phil Taylor de succesvolste darter ooit. Maar het aantal WK-titels is mager: eentje. De twee jaren daarna bereikte Mighty Mike niet eens de finale.

Dit kampioenschap moet hij winnen, anders wordt het een ongezonde frustratie en obsessie. Dan zal om hem heen worden gegniffeld, dat hij het niet kan “als het echt belangrijk is”.

Mighty Mike in New York Times

Zelfs in de Verenigde Staten zijn de buitegewone prestaties van Van Gerwen opgevallen. De krant New York Times schreef een uitgebreid profiel over de Brabander. Ze noemen hem “de Michael Jordan van het darts”. Maar: “Hij moet het alleen nog wel even bewijzen”.

Over Snook en Viljanen kunnen we kort zijn. De eerste heeft geen notering op de ranglijst Order of Merit en Viljanen is de nummer 154.

Wedden op WK Darts

Programma WK Darts vandaag

Volledig speelschema PDC WK Darts 2017

Zaterdag 17 december 2017 vanaf 14.00 en 20.00
Tengku Shah – Masumi Chino (P) 2-1
Terry Jenkins (18) – Josh Payne 3-1
John Henderson (31) – Andrew Gilding 2-3
Benito van de Pas (15) -Tengku Shah 3-1

Ross Snook – Kim Viljanen (P) 0-2
Cristo Reyes (32) – Dimitri Van den Bergh 3-2
Stephen Bunting (16) – Darren Webster 2-3
Michael van Gerwen (1) – Kim Viljanen 3-0

Back To Top