Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2017: Dave Chisnall – Jelle Klaasen en Michael van Gerwen live

World Series of Darts Finals 2021

Om 14:00 uur start de middagsessie van het WK Darts van de PDC te Londen en in de tweede partij daarvan staat Jelle Klaasen tegenover Dave Chisnall. Het programma van de avondsessie wordt afgesloten met Michael van Gerwen tegen Darren Webster. Die match begint om ongeveer 22:30 uur.

Drie Nederlanders zijn nog in het toernooi. Eentje is al verzekerd van een plek bij de laatste acht en dat is de wereldkampioen van tien jaar geleden: Raymond van Barneveld. Hij versloeg in een thriller Adrian Lewis, de verliezend finalist van vorig jaar. Het werd 4-3, nadat Barney al op 2-1 de kans miste om op 3-1 te komen en later vanaf 2-3 terug moest knokken.

Dave Chisnall – Jelle Klaasen

De als zevende geplaatste Chisnall en als tiende ingeschaalde Klaasen laten regelmatig zien de potentie te hebben om tot de absolute dartselite te gaan behoren. Maar frustrerend genoeg voor ze lukt dat tot nu toe niet structureel. Klaasen gaf al met al geen passend vervolg aan zijn halve finale op het WK Darts van 2016 en behaalde alleen bij het German Championship, een klein evenement, de finale.

Chizzy staat bekend om zijn vele 180’s, maar in de periodes dat hij geen maximums afraffelt laat hij zijn gemiddelde te snel dalen en ruiken opponenten hun kans. Hij kwam op vijf eerdere WK’s van de PDC nooit voorbij de derde ronde. Op de majors deed hij het dit jaar beter dan Klaasen, met onder meer een halve finale op de World Grand Prix en finale vorige maand bij de Players Championships Finals.

Het speelschema WK Darts kwartfinales wordt vandaag bekend.

Michael van Gerwen – Darren Webster

De 48-jarige Webster speelde zich op laatstgenoemd toernooi ook warm voor het WK Darten, want hij strandde daar pas in de halve finale. Demolition Man heeft bij zijn vier vorige WK’s in totaal slechts twee partijen gewonnen.

Zoals zovelen heeft hij een zwaar negatief onderling resultaat tegen Mighty Mike. Van de tien confrontaties won hij er eentje en dat was op een onbelangrijk Players Championship-toernooitje. Op het WK 2016 won Van Gerwen in de tweede ronde met 4-0 en wist Webster maar een leg te pakken.

Wedden op WK Darts

Engelsen weten het allang; wedden maakt alles nóg leuker. Ook in Nederland kun je inzetten en wedden op darts doe je heel makkelijk online en vanuit je luie stoel. Bovendien profiteer je tijdens het WK van een aantrekkelijke promotie… Doe voor vandaag eens een voorspelling. Onze tips:

Chisnall tegen Klaasen zal een lange partij worden. Chizzy staat op 1.67 en Klaasen op 2.20, maar de beste bet is dat er minstens 5,5 sets nodig zijn, met een notering van 1.53. Van Gerwen noteert tegen Webster 1.03 en de meest voor de hand liggende uitslagen zijn 4-0 in sets voor Mighty Mike @3.00 en 4-1 @3.00 bij bookmaker 888Sport.

Programma WK Darts 2017

donderdag 29 december 2016

Middagsessie
14.00 uur Mark Webster – Daryl Gurney 3-4
15.30 uur Dave Chisnall – Jelle Klaasen 4-2
16.30 uur James Wade – Michael Smith 4-3

Avondsessie
20.10 uur Peter Wright – Ian White 4-1
21.20 uur Phil Taylor – Kim Huybrechts 4-2
22.30 uur Michael van Gerwen – Darren Webster 4-1

Back To Top