Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2015: Van Gerwen door naar tweede ronde

Michael van Gerwen WK Darts 2015

WK Darts 2015. Michael van Gerwen heeft zijn eerste partij gewonnen op het WK Darts 2015 dat gisterenavond van start ging in Alexandra Palace in Londen. Ook Jelle Klaasen gaat verder in de tweede ronde. Vanavond speelt Phil Taylor zijn eerste wedstrijd.

Geen makkie voor Van Gerwen

Van Gerwen won zijn partij tegen Joe Cullen met 3-1 in sets. Echt makkelijk had van Gerwen het niet tegen. Elke set werd tot de laatste pijl bevochten met als resultaat 3-2, 3-2, 2-3 en 3-2. Cullen had twee keer de kans een set naar zich toe te trekken, maar miste zijn kansen. Mighty Mike twijfelde niet en rekende vervolgens meteen af. “Joe zorgde ervoor dat ik goed speelde – we vonden het allebei ook zwaar met de druk die erop stond – maar een overwinning is een overwinning,” zei van Gerwen. “Hij speelde echt sterk,” aldus Van Gerwen.

Jelle Klaasen en Christian Kist zouden op papier aan elkaar gewaagd moeten zijn; de eerste was in 2006 wereldkampioen bij de BDO en de tweede won het toernooi in 2012. Klaasen was gisteren duidelijk sterker hoewel Kist in de eerste twee sets vlak op de hielen van zijn tegenstander zat. Het werd 3-2, 3-2, 0-3 en 3-0 in sets.

Keegan Brown ging goed van star tegen John Part en pakte de eerste twee sets zonder problemen met 0-3 maar de volgende twee sets gingen naar Part. Brown herstelde zich wonderwel en pakte twee sets terug en dwong daarmee een beslisser af die moeiteloos werd gewonnen door Brown.

Vandaag Taylor, Wright en Hamilton aan de oche

Vandaag staan er geen Nederlanders aan de oche maar wel komen Phil Taylor, Peter Wright en Andy Hamilton in actie en wordt er uitgemaakt wie Van Gerwens volgende tegenstander is.

Phil Taylor treft de Duitser Jyhan Artut. Voor Artut is het de vierde keer dat hij meedoet aan het PDC WK. Tweemaal kwam hij niet verder dan de eerste ronde en een keer kwam hij tot de tweede ronde. De afgelopen twee jaar was hij er niet bij doordat hij zich niet kwalificeerde. Artut kwam Taylor twee jaar geleden eenmaal eerder tegen tijdens een Players Championship in Reading. Toen won Taylor met 6-3. The Power is nog niet terug op de 100% Phil van weleer. Als Artut de oude meester weet te verrassen weten we het zeker: Darts ist supergeil!

Verliezend finalist neemt het op tegen Gerwyn Prince

Peter Wright speelt tegen Gerwyn Price uit Wales. Price is behalve darter ook rugby-speler en niet onverdienstelijk want hij speelde in het nationale team van Wales. Hij begon zijn loopbaan als darter pas in januari van dit jaar. Barrie Bates raadde hem aan me te doen aan de PDC Qualifying School en hij had meteen een twee jaar geldige Tour-card te pakken. Inmiddels is de ‘Iceman’ opgeklommen naar de 76ste plaats op de PDC Order of Merit.

Peter Wright stond een klein jaar geleden in de WK-finale op het podium met Van Gerwen. Rond die tijd maakte hij veel indruk, won veel toernooien en schoot snel omhoog op de Order of Merit. Inmiddels is hij wel iets gezakt maar staat nog altijd vijfde.

De laatste partij van de avond bepaalt wie Michael van Gerwen in zijn volgende wedstrijd treft, op zaterdag 27 december. In de laatste partij van vanavond neemt Stuart Kellett het op tegen de winnaar uit de eerder gespeelde voorronde: Kim Viljanen of Sascha Stein.

Programma PDC WK Darts 2015

vrijdag 19 december 2014
20.10 – Andy Hamilton (Eng ,12) – Dave Richardson (Eng)
21.15 – Kim Viljanen (Fin) – Sascha Stein (Dui) (voorronde)
22.00 – Peter Wright (Sch, 5) – Gerwyn Price (Wal)
23.00 – Phil Taylor (Eng, 2) – Jyhan Artut (Dui)
00.00 – Stuart Kellett (Eng, 32) – Kim Viljanen (Fin) of Sascha Stein (Dui)

Back To Top