Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2015 Live kijken: Michael van Gerwen naar halve finale

Grand Slam of Darts achtste finales: Michael van Gerwen - Gary Anderson

WK Darts 2015. Michael van Gerwen heeft zijn plek in de halve finale binnen. Gisteren versloeg hij Robert Thornton. Ook Gary Anderson heeft zichzelf al verzekerd van een plaats in de halve eindstrijd van het WK Darts 2015 met een overwinning op Peter Wright, de verliezende finalist van afgelopen jaar.

Kijk hier live naar de wedstrijden op het WK Darts 2015.

Van Gerwen startte sterk tegen Thornton en pakte meteen de eerste sets in een decider. De twee volgende sets gingen met 3-1 naar de Brabander maar vervolgens kon Thornton grip op het spel krijgen en won de vierde en vijfde leg. De zesde leg liep uit op een decider die door Van Gerwen werd gewonnen en ook de laatste set werd een decider die hem via een 170-uitgooi op een 5-2 zege bracht.

“Ik moest goed opletten dat ik geconcentreerd was, want ik was een beetje nerveus. Maar toen ik op het einde die 170 gooide, was ik blij en het was een enorme opluchting, er is geen betere manier om een wedstrijd te eindigen dan dat – en ik wilde mezelf niet in een lastige positie brengen.Toch was Van Gerwen niet helemaal tevreden over zijn spel. Hij gooide weliswaar een gemiddelde van 105, “maar er zijn dingen die ik kan verbeteren… want je moet jezelf steeds verbeteren wil je dit toernooi winnen”.

Anderson volgende tegenstander Van Gerwen

Ook Gary Anderson is door naar de laatste vier na een 5-1 overwinning op Peter Wright die alleen de derde set kon opeisen. Anderson won de eerste en vierde set met gemak maar de resterende drie moest hij beslechten in een decider. “Ik leek het grootste deel van de wedstrijd de controle te hebben, maar ik miste een paar dubbels en toen liet ik Peter een beetje terugkomen in de wedstrijd, het was net alsof ik af en toe legs weggaf dus ik ben blij dat ik uiteindelijk over de eindstreep kwam,” zei Anderson.

Andersons volgende tegenstander wordt Michael van Gerwen. “Ik zal heel goed moeten spelen tegen Michael om hem te kunnen verslaan maar hij zal ook heel goed moeten spelen om mij te kunnen verslaan. Hij is de wereldkampioen en dus zal alle druk op zijn schouders liggen, ik ga gewoon het podium op en speel mijn spel, dat is het enige waarin ik ben geïnteresseerd, en ik zeg alvast dat hij er maar beter klaar voor kan zijn om te spelen want ik zal in zijn nek ademen,” zei Anderson.

Uitslagen Kwartfinales WK Darts 2015 – donderdag 1 januari 2015

Michael van Gerwen 5-2 Robert Thornton
Peter Wright 1-5 Gary Anderson

Van der Voort en Van Barneveld in actie

Vandaag worden de twee laatste kwartfinales gespeeld en in elk daarvan speelt een Nederlander. Vincent van der Voort maakt kans op eeuwige roem als hij Phil Taylor uit de halve finales kan houden en Raymond van Barneveld neemt het op tegen Stephen Bunting.

Vincent van der Voort bereikte de kwartfinales door een overwinning op Dean Winstanley. Phil Taylor is nog steeds de favoriet bij de bookmakers om zijn zeventiende wereldtitel te behalen in Ally Pally, maar zijn plaats in de kwartfinale heeft hij met moeite in de wacht gesleept. Taylor won ternauwernood van Kim Huybrechts bij een eindstand van 4-3.

Van der Voort speelde door de jaren heen al heel vaak tegen Taylor maar won slechts drie van de 21 partijen. De laatste keer dat van der Voort won, was in 2011 in de finale van de Players Championship Austria. Taylor gold toen als de man die onmogelijk te overwinnen was – en dat geldt op dit moment eigenlijk niet. Taylor moet de laatste tijd vaak keihard knokken voor zijn overwinningen, terwijl Van der Voort kan terugkijken op een jaar met veel belangrijke overwinningen. De man uit Purmerend is de laatste maanden bovendien goed in vorm.

In de tweede wedstrijd van de avond staan twee mannen tegenover elkaar die de Lakeside hebben gewonnen. Stephen Bunting is de heersende wereldkampioen bij de BDO en Raymond van Barneveld won die titel eveneens, meerdere malen zelf. Bunting beleefde afgelopen jaar een opmerkelijk debuut bij de PDC. Vanaf het eerste moment draait hij mee met de top en is inmiddels niet meer weg te denken van de podia waar de belangrijke toernooien worden gespeeld.

Van Barneveld speelde nog niet eerder tegen Bunting op een groot toernooi of bij een World Tour-event. Ze zullen elkaar even moeten aftasten en waarschijnlijk wordt dit een spectaculaire krachtmeting tussen twee mannen die heel erg aan elkaar gewaagd zijn. Van Barneveld kan een zesde wereldtitel winnen op 3 januari en Bunting kan binnen een jaar wereldkampioen worden bij zowel de BDO als de PDC. Voor beiden is de inzet hoog.

Kwartfinales WK Darts 2015 – vrijdag 2 januari 2015

20.00 – Phil Taylor v Vincent van der Voort
22.00 – Stephen Bunting v Raymond van Barneveld

Back To Top