Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2015 live kijken: drie Nederlanders in de kwartfinale

Raymond van Barneveld

WK Darts 2015. Raymond van Barneveld heeft na Michael van Gerwen en Vincent van der Voort een plaats veroverd bij de laatste acht op het WK Darts 2015. Barney versloeg tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis in een zinderend duel met 4-3.

Lewis begon zijn campagne tegen Van Barneveld met grof geschut. Meteen al in de eerste set vuurde hij een negendarter af waarmee hij de beslissende leg opeiste. Lewis kon zijn voordeel vasthouden tijdens de wedstrijd en kwam op een 3-2 voorsprong tegen de vijfvoudige wereldkampioen uit Den Haag, maar toen hij in de volgende set zijn matchdart miste voor de 4-2 overwinning, ging het mis. Van Barneveld trok de stand gelijk op 3-3 en er moest een beslissende set worden gespeeld. Dit keer was het Barney die de laatste set met precisie naar zich toetrok.

Eerste set was de beste

“Wat een wedstrijd!” zei van Barneveld na afloop. “De eerste set was waarschijnlijk de beste die ik tot nu toe heb gespeeld – toen Adie zijn negendarter gooide kon ik alleen maar denken hoe ik vast kon blijven houden. Toen het naar 3-3 ging moest ik erin blijven geloven en ik zag dat Adie wat moeite had met zijn trippels, ik had dus één grote klap nodig,” vertelde Van Barneveld die in 2007 ooit één keer eerder wereldkampioen werd bij de PDC.

“Ik moest vast blijven houden en blijven geloven en vechten want je mag gewoon nooit opgeven. Ik moest enkel op mijn kans wachten en toen die in die laatste set eindelijk kwam wist ik dat ik hem moest pakken. Maar het was een ongelooflijk zware wedstrijd,” zei Va Barneveld die in de kwartfinale te maken krijgt met Stephen Bunting, de heersende wereldkampioen van de BDO die begin dit jaar de overstap naar de PDC maakte.

Vincent van der Voort speelde tegen Dean Winstanley, een van de spelers die zijn tempo redelijk goed kan bijhouden. Van der Voort begon als een raket en pakte de eerste twee sets. Pas in de derde set kreeg Winstanley weer wat voet aan de grond en bracht de stand op 2-1. De vierde set ging opnieuw naar van der Voort die daarmee nog één set verwijderd was van de kwartfinale. Deano gaf nog niet op en kwam terug tot 3-2 en leek op weg naar een break toen hij zijn laatste pijlen niet goed in het bord kreeg. Van der Voort strafte dat meteen af; zijn worp op de dubbel-tien trof zijn doel wel. Van der Voort speelt tegen Phil Taylor in de kwartfinale.

Phil Taylor die al zestien wereldtitels won, bereikte de laatste acht na een overwinning op zwaar bevochten 4-3 overwinning op Kim Huybrechts. Taylor moest knokken voor wat hij waard was, en dat is toch niet wat we van hem gewend zijn. Drie Nederlanders in de halve finale blijft een mogelijkheid.

Uitslagen WK Darts 2015 30 januari 2014

Derde ronde
Peter Wright 4-0 Andy Hamilton
Gary Anderson 4-1 Cristo Reyes
Dean Winstanley 2-4 Vincent van der Voort
Adrian Lewis 3-4 Raymond van Barneveld
Phil Taylor 4-3 Kim Huybrechts
Stephen Bunting 4-2 Michael Smith

Van Gerwen in kwartfinale tegen Robert Thornton

Vandaag worden de eerste twee kwartfinales gespeeld op het William Hill World Darts Championship. Daarin staan een Nederlander en drie Schotten. Michael van Gerwen treft Robert Thornton en daarna speelt Peter Wright tegen Gary Anderson.

Michael van Gerwen plaatste zich al een dag eerder voor de kwartfinales na een overwinning op Terry Jenkins. Hij speelt vandaag tegen Robert Thornton. De ‘Thorn’ bereikte de laatste acht na een knappe 4-0 overwinning op Benito van de Pas. De Schot heeft overigens niet zijn sterkste jaar achter de rug, maar lijkt zijn vorm op het juiste moment te hebben hervonden. Of die vorm hem bestand maakt tegen Van Gerwen is te betwijfelen. Thornton won slechts vier van de 15 eerder gespeelde duels tegen Van Gerwen – en een keer werd het remise. Als Van Gerwen wint, treft hij in de halve finale de winnaar van de partij tussen Wright en Anderson.

Peter Wright, die afgelopen jaar de finale verloor van Van Gerwen, kan zich revancheren in de halve finale als hij zijn wedstrijd van Anderson wint. Anderson heeft een bijzonder sterk jaar achter de rug waarin hij zijn grote comeback heeft gemaakt. Wright speelde dit jaar minder sterk als een jaar geleden.

Kwartfinales WK Darts 2015 – donderdag 1 januari

20.00 Michael van Gerwen – Robert Thornton
22.00 Peter Wright – Gary Anderson

Back To Top