Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2015: Jelle Klaasen treft Christian Kist in eerste ronde

Jelle Klaasen

WK Darts 2015. Michael van Gerwen mag als heersend wereldkampioen op de openingsavond zijn eerste wedstrijd spelen en daarin treft hij Joe Cullen. Ook Jelle Klaasen en Christian Kist staan op de eerste avond van het PDC WK Darts 2015 op het podium en treffen elkaar.

9 Nederlanders op het WK Darts 2015

Vanaf vandaag tot en met 4 januari 2015, wordt er in Londen, in het Alexandra Palace, gedart om de wereldtitel darts van de PDC. Er doen in totaal negen Nederlanders mee waarvan er vanavond meteen al drie aan de oche verschijnen.

Het WK wordt geopend met de wedstrijd tussen de Canadees en tweevoudig wereldkampioen John Part die het opneemt tegen Keegan Brown. Part, bijgenaamd Darth Maple, won de titel in 2003 en 2008. De 22-jarige Keegan Brown wordt bestempeld als een potentiële wereldkampioen in de dop. Momenteel is de van het eiland Wight afkomstige darter heersend wereldkampioen bij de Unicorn-jeugd.

De tweede wedstrijd vanavond is een voorronde tussen Christian Perez en Cristo Reyes. De winnaar speelt in de laatste wedstrijd van de avond – na Van Gerwens optreden – tegen Wes Newton.

Jelle Klaasen en Christian Kist treffen elkaar in de derde partij van de avond. Kist is een voormalige winnaar van de Lakeside en speelde twee keer eerder een tegen Klaasen. Kist won beide keren, de eerste eer was in 2011 tijdens de achtste finales van de Open Venlo waar hij met 4-1 duidelijk de sterkste was. De tweede keer was in oktober dit jaar bij de PDPA Players Championship in het Engelse Crawley waar de mannen heel dicht op elkaars huid zaten en Kist met 6-5 net iets scherper was. Het is jammer dat de twee Nederlanders elkaar al zo vroeg in het toernooi tegenkomen en dat één van hen dus in de eerste ronde zal blijven steken.

Cullen laatste keer te sterk voor Van Gerwen

Vervolgens betreedt de titelhouder de arena. Michael van Gerwen begint zijn campagne tegen Joe Cullen. In totaal troffen Van Gerwen en Cullen elkaar elf keer. Van Gerwen won zeven maal, Cullen vier. De laatste keer dat ze elkaar troffen, was begin oktober van dit jaar voor de Players Championship Ireland. Cullen was met 6-4 net iets te sterk voor Van Gerwen.

Van Gerwen hoopt dit jaar opnieuw de finale te halen, en te winnen. Het liefst zou hij de finale spelen tegen Phil Taylor. In de documentaire die afgelopen week op RTL7 Darts te zien was, zei hij dat hij het toch altijd nog heel bijzonder vindt om tegen de zestienvoudig wereldkampioen te darten. Afgelopen jaar speelde Mighty Mike in de finale tegen Peter Wright.

“Iedereen zegt dat de eerste keer altijd het moeilijkst is om een toernooi te winnen en ik hoop dat dit voor mij ook geldt! Het eerste was fantastisch, maar dat moet ik nu vergeten want het volgende is hier nu,” zei Van Gerwen die van plan is zijn tweede wereldtitel op rij te winnen. “Je kunt het je niet permitteren om fouten te maken tijdens het wereldkampioenschap, je moet goed presteren omdat dit het belangrijkste evenement van het jaar is. Ik heb heel veel passie voor het spel, ik ben een winner en ik maak niet veel fouten,”

William Hill World Darts Championship

Eerste Ronde & Voorrondes
Donderdag 18 december 20.00 – 01.00 uur

John Part (30) v Keegan Brown
Christian Perez v Cristo Reyes (P)
Jelle Klaasen (29) v Christian Kist
Michael van Gerwen (1) v Joe Cullen
Wes Newton (13) v Christian Perez/Cristo Reyes

Back To Top