Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2015: Gary Anderson wint Wereldtitel

Speelschema en uitslagen PDC WK Darts 2017

WK darts 2015. Gary Anderson is zondag wereldkampioen darts geworden. In de finale versloeg hij Phil Taylor met 7-6. Voor Anderson is het zijn eerste wereldtitel en hij mag de hoofdprijs van £250.000 en de Sid Waddell-trofee in ontvangst nemen voor zijn prestatie.

Gary Anderson stond gisteren in de finale van het WK Darts 2015 tegenover zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor. Bij de bookmakers was Taylor aangewezen als winnaar, maar Anderson speelde de sterren van de hemel. De Schot gooide onder andere het ongekende aantal van negentien 180’ers en liet zich niet van de wijs brengen door Phil ‘The Power’ Taylor, die vastbesloten was om zijn zeventiende wereldtitel op het WK darts 2015 te behalen.

Anderson te sterk voor Taylor

Anderson speelde scherp, snel en was onvermurwbaar. Taylor speelde voor wat hij waard was, en dat was net niet goed genoeg tegen de Schot. Hij kwam al snel op achterstand bij 3-1 maar Taylor vocht zich terug naar 4-3. In de drie daaropvolgende had Taylor moeite met zijn dubbels en Anderson pakte de leiding weer en kwam 6-4 voor te staan en was nog maar één set verwijderd van de wereldtitel.

Taylor kwam opnieuw terug, pakte opnieuw twee sets voor de 6-6 en dwong daarmee een decider af. De Flying Scotsman haalde diep adem en besloot nog een keer alles te geven en hij won de eerste twee legs. De derde leg begon hij met zijn negentiende 180’er en met een finish op de dubbel-twaalf mocht hij zich voor het eerst in zijn carrière PDC-Wereldkampioen noemen. Daarmee volgt hij Michael van Gerwen op.

“Ik en Phil hebben de nodige duels uitgevochten gedurende de laatste vijf of zes jaar. Hij heeft er heel veel van gewonnen maar nu eis ik de winst op,” zei Anderson terwijl hij veel moeite stond te doen om de buitenproportionele beker op te tillen.

“Ik ging goed van start en vervolgens had ik problemen met de dubbels, toen nog eens dat gedoe met de pijlen die uit het bord vielen en toen kwam Phil terug en won die twee sets voor de 6-6… Ik dacht ‘daar gaan we weer, het is nu weg, maar ik kwam sterk tevoorschijn in de laatste set en uiteindelijk lukte het me die te pakken,” vervolgde Anderson.

Taylor voor altijd de beste

“Phil is de beste, hij zal altijd de beste blijven, zelfs over honderd jaar 100, en dat maakt winnen van hem net een beetje meer bijzonder,” aldus de nieuwe wereldkampioen darts.

Back To Top