Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2015: Phil Taylor is gewaarschuwd

Phil Taylor

WK Darts 2015. De baas van de PDC-dartersbond, Barry Hearn, heeft Phil Taylor aan de vooravond van het WK Darts 2015 een waarschuwing gegeven. Taylor, die de titel al zestien keer won, is inmiddels 54 jaar oud. “De klok tikt,” zegt Hearn over de dartslegende uit Stoke-on-Trent.

Het niveau ligt hoger dan ooit

Taylor gaat volgens Hearn een moeilijk toernooi tegemoet, zo vertelt hij in de Engelse krant de Stoke Sentinel. Behalve dat zijn leeftijd mee begint te spelen, bestaat het dartersveld momenteel uit een hele sterke spelers en het niveau ligt hoger dan ooit. Taylor is dan wel favoriet bij de bookmakers, maar Hearn herinnerde hem eraan dat er “nog nooit zoveel bedreigingen zijn geweest ten aanzien van zijn dominantie als nu”.

Taylor gaat op voor zijn 26ste WK. Hij won het toernooi in totaal zestien keer en is vastberaden daar een zeventiende overwinning aan vast te plakken. Toch beginnen er scheurtjes te komen in de hegemonie van “The Power”. De afgelopen vier jaar mocht Taylor de Sid Wadell Trophy slechts één keer mee naar huis nemen. Twee keer was Adrian Lewis het sterkst en afgelopen jaar won Michael van Gerwen de wereldtitel. Afgelopen december werd Taylor al in de tweede ronde uitgeschakeld door het jonge talent Michael Smith.

Klok tikt na 3 generaties lang sport domineren

Taylor probeert de aanstormende golven met jong talent tegen te houden en tot nu toe is hem dat aardig gelukt,” zei Hearn. “Wie anders heeft er drie generaties lang een sport gedomineerd zoals Phil? Zijn record overstijgt alle superlatieven – maar de klok tikt”.

Phil Taylor is zijn leidende positie in de PDC Order of Merit een jaar geleden kwijtgeraakt aan Michael van Gerwen. Hij begon het jaar in een dip, maar speelt inmiddels weer bijna als vanouds en won een goede maand geleden de Grand Slam of Darts. Toch wint hij niet met de cijfers van weleer. Er zitten barstjes in het Taylor-bolwerk.

In zijn eerde wedstrijd treft hij de Oostenrijker Jyhan Artut, en die onderschat hij zeker niet.“Jyhan is een hele goede speler en hij heeft afgelopen jaar mooie resultaten behaald, dus ik weet dat het een zware strijd gaat worden,” aldus Taylor.

Van Gerwen wil graag WK Darts 2015 winnen

Michael van Gerwen start het toernooi als de titelverdediger en daarmee als de ‘number one seed’. Ondanks zijn ietwat teleurstellende resultaten van de afgelopen maanden is Van Gerwen vol goede hoop. “Het World Championship is het toernooi dat ik echt wil winnen. Ik wil mezelf niet teleurstellen,” zei hij. Mighty Mike treft op 18 december Joe Cullen in zijn eerste wedstrijd in ‘Ally Pally’.

Taylor is favoriet bij de bookmakers en Van Gerwen staat als tweede genoteerd, ondanks dat hij als eerste is geplaatst. “Phil staat al heel wat jaren aan de top en ik heb enorm veel respect voor hem. Ik sta dit jaar als wereldkampioen enorm onder druk en ik heb mijn spel moeten verbeteren – maar dat heeft Phil al heel veel jaren moeten doen,” zei van Gerwen. “Ik wil zo lang als ik maar kan aan de top blijven, maar ik geloof niet dat ik zoveel titels zal winnen als Phil – en ook niet iemand anders. Er zijn nu teveel goede spelers.”

Back To Top